Nieuwe site zet Twitter-vacatures op de kaart

0

De onlangs gelanceerde website Vacaturelandkaart.nl visualiseert met behulp van Google Maps vacatures die via Twitter worden verspreid. Dankzij locatieherkenning, filters en het kunnen opgeven van persoonlijke voorkeuren krijgt een werkzoekende direct relevante en actuele vacatures uit de eigen regio op een kaart te zien.

Vacaturelandkaart.nl maakt het zoeken naar interessante vacatures weer een stukje eenvoudiger en efficiënter. Allereerst omdat men zelf de maximale reisafstand kan bepalen, maar ook omdat op één kaart toegang wordt verkregen tot vacatures van zowel de bekende vacaturesites als van werkgevers zelf. De actualiteit van de vacatures is, inherent aan het karakter van Twitter, bijzonder hoog.

Een van de belangrijkste variabelen bij het zoeken naar een nieuwe baan, is de locatie. Als je niet uren in de file wilt staan noch wilt verhuizen, valt het grootste deel van alle vacatures af. Om toch zoveel mogelijk vacatures te kunnen vinden, zal een werkzoekende continu allerlei verschillende vacaturesites afgaan en steeds opnieuw de gewenste straal rond zijn eigen huis moeten opgeven.

Zowel de bekende vacaturesites als de kleinere werving-en-selectiebureaus en bedrijven zelf plaatsen hun vacatures op Twitter. Het zoeken naar vacatures in Twitter is echter een zeer omslachtig proces, omdat plaatsnamen afzonderlijk moeten worden afgezocht en men door de vele retweets en dubbel geplaatste vacatures door de bomen het bos niet meer ziet. Op Vacaturelandkaart.nl worden spam en dubbel geplaatste vacatures er automatisch uit gefilterd.

‘Vacaturelandkaart bespaart werkzoekenden niet alleen veel tijd, maar biedt vooral een completer overzicht, omdat ook de vacatures die je niet vindt op de bekende sites worden getoond.’ aldus Godfried van Loo, eigenaar van Yocter, dat de website heeft ontwikkeld. ‘Toch concurreert Vacaturelandkaart niet met gevestigde spelers, omdat het slechts naar elders geplaatste vacatures doorverwijst.’

In de eerste 2 weken van zijn bestaan heeft Vacaturelandkaart.nl al meer dan 15.000 vacatures op de kaart gezet en daarnaast nog eens ruim 10.000 spam- of dubbel geplaatste vacatures eruit gefilterd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.