Micro-cv rukt op in China

1

Chinezen schrijven steeds vaker een micro-cv, die ze plaatsen op weibo.com, een soort Twitter, in de hoop een baan te vinden.

In 140 tekens proberen de jongeren uit te leggen waarom juist zij aangenomen moeten worden. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zaterdag.

Weibo telde vrijdag al 17.000 micro-cv’s. Dat aantal is momenteel hoog omdat Chinezen die bijna klaar zijn met hun opleiding alvast een kansje wagen op de arbeidsmarkt. Naast studenten plaatsen ook andere werklozen hun ultrakorte cv’s op de microblogs.

Volgens Xinhua kijken Chinese bedrijven ook steeds vaker op microblogs en netwerksites om zo de perfecte werknemer te kunnen vinden. Recruiters stellen met de helft van de moeite, twee keer zoveel kandidaten te vinden.

140 miljoen mensen hebben een profiel op Weibo. De eigenaar van de site, de Chinese mediagigant Sina, verwacht eind dit jaar 200 miljoen gebruikers.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Weet niet of dit wel gaat werken in NL. lijkt me toch vrij weinig info staan in een mini cv