Kapitaalinjectie stimuleert internationale groei VONQ

0

Dankzij een kapitaalinjectie van een half miljoen euro door een drietal investeerders kan het Rotterdamse marketingbureau voor online recruitment VONQ haar internationale ambities versneld waar gaan maken.

De drie investeerders, Michiel Muller, Wobbe Storms en Joost van der Klooster, hebben een belang genomen in VONQ, een jonge Rotterdamse onderneming die gespecialiseerd is in online arbeidsmarktcommunicatie. De investering is bedoeld voor het internationaal uitrollen van VONQ’s nieuwe recruitmentoplossing Qandidate.com.

Meer dan een ATS

In april dit jaar werd Qandidate.com al onder de eigen klanten van VONQ geïntroduceerd en in november 2012 volgt een verdere uitrol. De recruitmentoplossing is een applicant tracking system (ATS) dat een koppeling heeft met een breed scala aan vacaturedragende media. Hiermee kunnen vacatures worden geplaatst op Nederlandse en internationale (niche)vacaturesites en social media.

Het systeem maakt het niet alleen mogelijk om de status van de lopende sollicitatieprocedures te volgen tot op kandidaatsniveau, het geeft de recruiter tevens inzicht in het rendement van de vacatureplaatsingen en biedt de mogelijkheid tot het opbouwen van een talentpool.

Marktkennis

Momenteel wordt er gewerkt aan een selfservice-uitvoering van Qandidate.com, die kosteloos te gebruiken zal zijn. Aan het plaatsen van vacatures op externe (vacature)sites blijven uiteraard wel kosten verbonden. Recruiters die gebruikmaken van het systeem kunnen hun voordeel doen met de marktkennis van VONQ. Op basis van hun ervaringen en metingen in de afgelopen zes jaar, weet het bedrijf goed waar, wanneer en hoe lang een vacature moet worden geplaatst voor het beste resultaat.

Snellere internationale expansie

Het Rotterdamse bedrijf begon in 2006 en is in haar korte bestaan uitgegroeid tot een bureau dat de online werving verzorgt voor een groot aantal bedrijven waaronder enkele belangrijke multinationals. VONQ heeft momenteel dertig medewerkers in Rotterdam (hoofdkantoor), Amsterdam en Londen. Wouter Goedhart, partner bij VONQ: ‘Deze investering zien wij als een bevestiging van onze internationale strategie en de potentie van Qandidate.com. Het biedt ons de ruimte onze propositie in versneld tempo uit te rollen en een significant marktaandeel te verwerven, zowel nationaal als internationaal’.

Bron: VONQ / Emerce

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.