Juiste vaardigheid ontbreekt op werkvloer

3

Een kwart van de werkgevers vindt dat zijn werknemers niet over de juiste kwaliteiten beschikken. Aan de andere kant weten weinig werkgevers met de tijd mee te gaan en hun werknemers bij te benen. Hierdoor is het lastig het juiste talent aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Tempo Team naar recruitment.

Ongeveer 50% van de werkgevers vindt dat nieuwe kennis binnen de organisatie niet goed wordt ontwikkeld en gedeeld. Dit is van invloed op de kwaliteiten van de werknemers, vinden zij.  Namelijk 25% van de werkgevers vindt dat de kwaliteiten van de werknemers te laag zijn. Het onderzoek wijst uit dat werknemers zich ook nog niet genoeg bezig houden met de ontwikkeling van zichzelf, slechts de helft van de ondervraagden vindt het belangrijk om zich te ontwikkelen voor de toekomst.

Werkgevers hebben veel moeite om met de tijd mee te gaan. Zo zoekt slechts 35% van de werkgevers via social media naar nieuw personeel, terwijl zich daar juist nieuw talent bevindt. Werkgevers blijken moeite te hebben met de snelle (digitale) ontwikkelingen.  “Het wordt tijd dat werkgevers en werknemers de knop omzetten en tot actie overgaan. Ze zullen sneller mee moeten om het kennisniveau op peil te houden en de juiste capaciteiten en medewerkers in huis te houden en halen. Dat vergt een goed inzicht in wat er aan kennis en vaardigheden ontbreekt en vervolgens investeringen om de lacunes in te vullen’, aldus Joost Heeroma, woordvoerder van Tempo-Team.

Lees ook: Die ene fout die recruiters keer op keer maken en Het belang van social media voor recruiters en baanzoekers

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Wilga Janssen op

    75% v.d. werkgevers vindt dat zijn medewerkers wel de kwaliteiten hebben. Het zou interessanter zijn om te onderzoeken waar 'm dat in zit: een minder dynamische markt, een beter ingericht HRM/HRD, ander type werk, ander type medewerkers etc..