Hoe recruit je strategische denkers?

0

Markten zijn onzeker, de wereld verandert snel: binnen bedrijven is steeds meer strategische denkkracht gewenst. En niet alleen van de directie, maar in héél de organisatie. De vraag is: hoe krijg je die strategische denkers nou precies binnen?

Recruitmentgoeroe John Sullivan geeft in dit lijvige artikel een aantal goede tips. Hieronder vind je er enkele die hij noemt.

  • Strategische denkers kun je inhuren of intern opleiden, maar dat laatste is niet aan te bevelen. Het kost namelijk vreselijk veel tijd voordat mensen die vaardigheid aangeleerd hebben; en je hebt ze nú nodig, niet over vijf jaar. Meest realistisch is dus: werf ze extern.
  • Echter, een advertentie zetten met de tekst “Strategisch denker gevraagd” werkt wellicht niet het allerbest. Kans dat je veel mensen over het hoofd ziet, en dat de verkeerde mensen reageren. Net als bij gewone recruitment, werkt het doorgaans goed om af te gaan op referrals. Vraag aan alle strategische denkers die je kent (van huidige tot ex-medewerkers, van klanten tot opdrachtgevers) of ze in hun netwerk een strategische denker kennen. En benader die vervolgens.
  • Ga via LinkedIn op onderzoek uit, en zoek op bepaalde en specifieke woorden. Natuurlijk zoek je op woorden als strategisch, maar het kan veel breder. Het gaat er om Nederlandse woorden te zoeken waar strategisch denken indirect uit blijkt. In het Amerikaanse artikel geeft hij termen als cross-functional, providing a competitive advantage, increasing profitability and margins, more than 1 percent impact on corporate revenue, a global approach, shareholder’s perspective, an industry inflection point, connecting the dots, Als het komt tot een sollicitatiegesprek, dan vraag je uiteraard door op deze termen.
  • Verleg uberhaupt je focus. Kijk niet naar dingen als werkervaring, want dat correleert niet per se heel goed met strategisch kunnen denken. Nogal wat strategische denkers zijn namelijk flink onder de 30.
  • Blijf open kijken. Iemand met een MBA is bijvoorbeeld niet per se strategisch denkend. En iemand in een saaie staffunctie kun je gauw afschrijven, terwijl dat misschien helemaal niet hoeft. Kijk liever naar mensen die de opbrengsten willen vergroten, dan naar mensen die traditiegetrouw alleen maar kosten willen besparen door de boel zo lean mogelijk te maken.

Selectie-interview

Hoe je zo goed mogelijk het selectie-gesprek voor strategische denkers inricht, lees je hier.

Bron: Eremedia

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.