Google toont vacatures in zoekresultaten

0

Google heeft een nieuwe service die het zoeken naar een baan eenvoudig maakt. Ook handig voor werkgevers, want vacatures van de website van de organisatie worden getoond.

Dat meldt productmanager Nick Zakrasek vandaag op Google Blog.

Met de nieuwe zoekfunctie op de zoekresultaatpagina kan er gezocht worden in vacatures die organisaties op hun website hebben staan. Ook wordt er gezocht in vacatures beschikbaar gesteld via LinkedIn, Monster, CareerBuilder, Glassdoor en Facebook. Het idee is dat werkzoekenden in één oogopslag zien welke banen beschikbaar zijn zodat zij niet allerlei sites moeten bezoeken. De nieuwe functie is beschikbaar in het Engels op desktop en mobiel.

Voordelen voor werkgevers

Volgens Zakrasek biedt de nieuwe functie voor werkgevers een aantal voordelen. Zo krijgen vacatures een prominentere plaats in de zoekresultaten van Google en worden daarbij ook logo’s en recensies getoond. Ook spreekt Zakrasek over meer gemotiveerde sollicitanten omdat er kan worden gefilterd op verschillende criteria als functie, industrie, locatie en plaatsingsdatum. En de kans dat werkzoekenden jouw organisatie vinden via Google en dan doorklikken naar de vacature op jouw website wordt groter door de lancering van de nieuwe functie, aldus Zakrasek.

Vacatures op Google

Om te zorgen dat er zoveel mogelijk banen worden gevonden via Google, bieden zij tips hoe je kunt zorgen dat jouw vacature snel zichtbaar wordt. Zo moet je zorgen dat webpagina’s indexeerbaar zijn en moet je website over een sitemap beschikken. Ook zijn er voorbeelden te vinden van hoe het wel en juist niet moet.

Amerikaanse markt

Voorlopig wordt de nieuwe functie alleen voor de Amerikaanse markt uitgerold. Als het daar een succes is, wordt het ook in de rest van de wereld aangeboden.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.