Google Hire komt eraan, en privacy ‘is gewaarborgd’

0

Momenteel Google je op sollicitanten, de kans is groot dat je binnenkort naar sollicitanten Googlet. Want de mondiale zoekmachine is een nieuwe dienst gestart, die op termijn LinkedIn moet laten verbleken: Google Hire. Volgens privacy-critici is het een gevaarlijke ontwikkeling.

Aan Google Hire wordt achter de schermen al een tijdje gewerkt. Onlangs kwam de bèta-versie online te staan. Vooralsnog wordt die alleen (op uitnodiging) getest, voornamelijk door jonge start-up bedrijven uit Sillicon Valley.

Google Hire

Volgens de geruchten die naar buiten komen, moet het voor werkgevers mogelijk worden om vacatures online te plaatsen, waar mensen op kunnen reageren. Vervolgens kunnen werkgevers bepaalde solicitanten uitnodigen voor een gesprek, en anderen afwijzen. Of het net als LinkedIn een soort openbare c.v. wordt, is niet duidelijk. Het toegangsscherm laat zien dat de dienst toegankelijk is vanuit je persoonlijke Google-account, net als diensten als YouTube.

Privacy bij Google Hire

Google en privacy zijn doorgaans een verdachte combinatie. Niet heel gek natuurlijk, want het product waar Google z’n miljarden mee verdient, zijn jouw persoonsgegevens en zoekresultaten. Dus rees al snel de angstige vraag: in hoeverre is privacy gewaarborgd bij Google Hire? Met andere woorden: als ik maandag ‘sympathie voor PVV’ of op ‘besmettelijke soa’ intik, speelt Google die informatie dan door aan de nieuwe potentiële werkgever? Er zullen immers best enkele werkgevers zijn die daarin geïnteresseerd zijn.

Google kwam al heel snel met een verklaring waarin het tegendeel werd beweerd. ‘Alleen informatie die sollicitanten vrijwillig delen, zal worden doorgegeven aan werkgevers.’ Of onder dat vrijwillige delen ook het passieve delen valt, zullen we in de toekomst moeten zien.

Facebook

Overigens zien meer partijen brood in de arbeidsmarkt. Onlangs betrad ook Facebook de markt, en werd ook Snapchat gebruikt voor solliciteren bij McDonalds. Het lijkt erop dat LinkedIn door de wat saaiige en inactieve interface langzaam naar de achtergrond wordt verdrongen.

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.