Gezondheid bepalend bij aannemen personeel

0

Wanneer werkgevers nieuw personeel werven en aannemen, spelen gezondheidsklachten van een kandidaat een belangrijke rol. De gezondheid van de kandidaat is belangrijker dan de leeftijd, het arbeidsverleden of de kwalificaties van het personeel.

Dat blijkt uit onderzoek van TNO.

Bij ruim 35 procent van de gevallen spelen gezondheidsklachten van de kandidaat een rol bij het al dan niet aannemen als nieuwe werknemer. In meer dan 80 procent van de gevallen kiest de werkgever voor werknemers zonder gezondheidsklachten. Of de klachten niet belemmerend zijn of met aanpassingen  niet belemmerend zijn, maakt in feite niet uit.

Ook bij het verlengen van arbeidscontracten speelt de gezondheid van de werknemer en het verzuim een belangrijke rol.

Met subsidie van het UWV deed TNO onderzoek om de gestegen WIA-instroom in de periode 2007-2010 te verklaren. In totaal hebben 389 respondenten meegewerkt aan het onderzoek.  Hiervan was 43 procent directeur of directeur/eigenaar en 37 procent P&O’er.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.