Geen reactie van bedrijf na sollicitatie

0

Het blijft vaak erg stil na een sollicitatie. Bijna de helft (46%) van de voor een onderzoek ondervraagde werkzoekenden ervaart dat er helemaal geen reactie wordt gegeven na een sollicitatie door bedrijven.

Ruim een derde geeft aan dat er vaak een standaardafwijzing wordt gegeven zonder een duidelijke reden. Dat blijkt uit een online onderzoek van Monsterboard.nl onder 865 werkzoekenden.

“Het is een vervelend geluid dat zoveel werkzoekenden ervaren dat ze over hun sollicitatie niets terughoren”, aldus Elbrich Batstra (HR Director Benelux) van Monsterboard.nl. “Solliciteren is een heel psychologisch proces, geen respons van de werkgever waar je graag voor wilt werken is dan erg frustrerend. Mensen delen deze ervaringen met elkaar en dat is dus niet gunstig voor je reputatie als werkgever. Voor sommige bedrijven is het blijkbaar nog steeds erg lastig om het grote aanbod van sollicitanten te kunnen verwerken. Gezien het feit dat de arbeidsmarkt langzaam weer aantrekt, zullen bedrijven zorgvuldiger met hun kandidaten om moeten gaan om uiteindelijk de juiste kandidaat aan te trekken”

Goed voorbereid
Over het verloop tijdens het sollicitatieproces zijn werkzoekenden over het algemeen wel tevreden. Werkzoekenden storen zich in de voorbereiding op een sollicitatie vrijwel niet aan te weinig of verkeerde informatie in de vacature (8%). Daarnaast stoort slechts 4% van de werkzoekenden zich aan het feit dat de gesprekspartner zich niet goed heeft voorbereid op een gesprek.

Lees ook:
> Zes mythes over talent en recruitment
> Nieuwe baan zoeken meest populaire werkvoornemen voor 2011
> 45-plusser moet via LinkedIn solliciteren

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.