Gebeurtenissen beïnvloeden werkzoekenden

0

In 2015 vonden wereldwijd verschillende sportevenementen en schandalenplaats. Sommige van deze gebeurtenissen hebben effect gehad op het zoekgedrag van werkzoekenden naar vacatures. Zelfs het verschijnen van een film zorgde voor een piek in het aantal gezochte vacatures.

6 februari 2015

De Super Bowl, de finale van het American Football-seizoen, is een van de best bekeken sportwedstrijden van het jaar. Bedrijven betalen grof geld om rond deze wedstrijd te mogen adverteren, en dit is niet voor niets. Niet alleen zagen deze bedrijven meer interesse in hun product of dienst, ook steeg het aantal zoekopdrachten naar hun vacatures met 26 procent.

27 juni 2015
Een eventuele ‘Grexit’ heeft Europa flink beziggehouden. Toen het referendum over de toekomst van Griekenland in de Eurozone werd aangekondigd, begonnen Griekse werkzoekenden massaal vacatures in het buitenland te bekijken.

6 augustus 2015
Donald Trump kwam goed uit de peilingen na zijn eerste optreden in het Republikeinse presidentsdebat in de Verenigde Staten. De Amerikaanse zakenman is eigenaar van verschillende bedrijven, die ineens erg populair werden onder werkzoekenden.

18 september 2015
Volkswagen moest flink door het stof nadat de fraude rond de uitstoot van hun dieselauto’s uitkwam. Dit zorgde voor een dip in de interesse in de vacatures van de autofabrikant, al duurde deze verminderde interesse niet lang.
4 oktober 2015

Nieuw Zeeland versloeg rivaal Australië in de finale van het WK Rugby. Na de winst daalde het aantal zoekopdrachten naar vacatures in Nieuw Zeeland met ongeveer 44 procent.

26 oktober 2015
Na de première van de nieuwe James Bond-film ontstond een piek in het aantal zoekopdrachten naar vacatures bij de Britse inlichtingendienst MI6.

Bron: Vacaturesite Indeed

Lees ook: Is recruiten via WhatsApp de toekomst? en Computers beter in selecteren juiste medewerkers dan mensen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.