Employer branding met crowdsourced foto’s

0

Over enkele jaren bestaat het personeelsbestand voor de helft uit millennials. Hotelketen Marriott wil de talenten uit deze generatie aantrekken en hoopt dat te doen met crowdsourced foto’’s.

De hotelketen is op dit idee gekomen doordat millennials aangeven cultuur belangrijker te vinden dan beloning. Mariott wil met foto’s laten zien dat het een coole werkgever is, waar medewerkers het enorm naar hun zin hebben.

Vacaturepagina van het Mariott

Mariott daarom haar werken-bij-website aangepast. Op de site kun je, net als bij alle andere carrièresites, zoeken naar locatie- of functiespecifieke vacatures. Op het moment dat geïnteresseerden doorklikken op een vacature krijgen ze een ‘modernere’ ervaring.

Functiebeschrijvingen zijn aangepast en moeten kandidaten echt overhalen om te solliciteren. Mariott noemt de functiebeschrijving “the point of sale”. Hier moet de kandidaat voorzien worden van nuttige informatie, zodat een weloverwogen beslissing om te solliciteren genomen kan worden.

Bij iedere vacaturebeschrijving worden foto’s weergegeven van Mariott-medewerkers die aan het werk zijn, variërend van baliepersoneel tot badmeester. Tevens is de mogelijkheid toegevoegd om deze foto’s te delen via sociale media.

Crowdsourced foto’s

Mariott heeft de medewerkers van alle 1.400 locaties gevraagd om foto’s te sturen. Medewerkers die de meeste of beste foto’s stuurden kregen een leuke attentie. Dit leverde meer dan 17.000 foto’s op, waaruit de foto’s werden gekozen die het beste de cultuur van het bedrijf weergeven. Potentiele medewerkers moeten echt een gevoel krijgen bij hoe het is te werken bij de betreffende locatie. Bij de foto’s staat dan ook letterlijk de tekst “picture yourself here”.

Sinds de lancering op 1 oktober zijn de foto’s gemiddeld 8.500 keer per dag bekeken. Dat is overigens nog niet echt veel, gezien het feit dat er zo’n 8.000 vacatures op de werken-bij-site staan.

Bron: Fast Company

Lees ook: Hoe wordt de organisatie een talentmagneet?

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.