Eén derde HR-professionals ervaart problemen bij werven personeel

1

Er is nog altijd sprake van een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt waardoor niet alle vacatures even makkelijk ingevuld worden.

HR problemen met werven

Ruim één derde (36%) van de HR-professionals ervaart momenteel problemen bij het werven van personeel. Dat is fors hoger dan vorig jaar (23%). Over het algemeen kost het met name moeite om ervaren professionals te werven. Alleen Productie & Operations en Inkoop & Logistiek hebben moeite om geschikte starters te vinden. Qua opleidingsniveau is er de meeste vraag naar MBO’ers en HBO’ers.

ICT’ers in financiële sector

Met name bedrijven in de financiële sector hebben moeite om vacatures gericht op ICT’ers te vervullen. ‘De recente reorganisaties binnen de financiële sector schrikken mogelijk toekomstige werknemers af’, legt Hans van der Spek, manager kenniscentrum HCM bij Berenschot, uit.

Bron: ADP Nederland/ Berenschot Groep

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Willem van Es MSc. op

    Zit hier ook niet een zgn. 'peer group disturbance effect' in? We weten uit arbeidssociologisch onderzoek dat ?chef?s en personeelsfunctionarissen graag ?jonger dan zij zelf? en ?minder assertief (dus minder tegenspraak wat uiteraard dom is) dan zij zelf selecteren.