Een baan verkopen en een sollicitant evalueren kan niet gelijktijdig

0

Tegelijkertijd een sollicitant proberen te imponeren en ondertussen beoordelen of deze sollicitant geschikt is gaat niet, zo wijst recent onderzoek uit.

Als een sollicitant een uitstekend CV heeft, de juiste werkervaring en het eerste gevoel is ook nog goed, dan is vaak de natuurlijke reactie van een recruiter om de baan aan de sollicitant te verkopen. De sollicitant moet overtuigd worden dat dit een leuke organisatie is en de baan uitdagend. Ondertussen moet de recruiter beoordelen of de kandidaat echt geschikt is voor de baan en past bij de cultuur van de organisatie.

Volgens recent onderzoek is het vrijwel onmogelijk om tijdens hetzelfde gesprek de baan te verkopen en te beoordelen of de sollicitant geschikt is.

De onderzoekers zetten een experiment op om te kijken hoe effectief deze duale sollicitatiegesprekken zijn. De helft van de recruiters werd gevraagd om de baan actief te verkopen aan sollicitanten. De andere helft concentreerde zich op de kwalificaties van de sollicitant. Alle recruiters evalueerden daarna de sollicitant en schatten via een gestandaardiseerde methode in hoe de sollicitant zou gaan presteren.

De recruiters die zich geconcentreerd hadden op de kwalificaties van de sollicitant konden een veel betere inschatting maken van de toekomstige prestaties van sollicitanten. De recruiters die de baan actief verkochten hadden veel minder tijd en gelegenheid gehad  om de sollicitant daadwerkelijk te beoordelen en maakten vaker gebruik van onderbuikgevoel.

De onderzoekers bestudeerden vervolgens echte sollicitatiegesprekken. Zij kwamen tot dezelfde conclusie. Tegelijkertijd een sollicitant beoordelen en de baan pitchen bij deze sollicitant, werkt niet.

“Hoe meer recruiters de baan verkopen, hoe minder zij in staat zijn om het toekomstige succes van deze potentiële nieuwe medewerkers te voorspellen”,  aldus de onderzoekers.

Volgens Jessica Stillman kunnen recruiters maar 1 ding doen: stil zijn. Al dat praten over hoe leuk de organisatie wel niet is, leidt maar af. Het verkopen van de baan zal door iemand anders of op een ander moment tijdens het selectieproces  moeten plaatsvinden.

Bron: Inc.

Lees meer Mediascan

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.