De waarde van referral recruitment

0

Recent onderzoek van Evolv bevestigt weer eens de meerwaarde van referral recruitment, het via via werven van nieuwe medewerkers. Nieuwe medewerkers die aangedragen worden door huidige medewerkers van de organisatie zeggen 20 procent minder snel hun baan op. Bovendien zijn ze (meteen) productiever dan medewerkers die niet via via aangenomen worden.

De onderzoekers geven aan dat het hebben van vrienden op het werk leidt tot een meer productieve werkomgeving en dat het een belangrijke factor is bij het terugdringen van verloop . Eerder bleek al dat medewerkers die vrienden op het werk hebben langer leven. Bovendien geven vrienden elkaar meer sociale support. Dit zorgt voor gelukkigere medewerkers, die ook nog eens een 40 procent hogere kans hebben om promotie te maken en minder kans hebben op een burn-out.

Productiever
Nieuwe medewerkers die aangedragen worden door huidige medewerkers zijn de eerste 200 werkdagen productiever. Dit komt doordat deze medewerkers een meer realistische kijk hebben op hetgeen het werk inhoudt en wat er van hen verwacht wordt. Zijn hebben reeds een beeld van de organisatie en de inhoud van het werk. In de 200 dagen daarna blijven deze medewerkers productiever en gelukkiger, omdat ze meer sociale steun krijgen en ‘hulpmiddelen’ beter weten te vinden en in te zetten.

Business case
Via via werving is voor veel organisaties al een belangrijke manier om nieuwe medewerkers aan te nemen. Bovenstaande feiten maken de business case voor het opzetten van een referral recruitment programma alleen maar sterker.

Vivian Giang beschrijft deze voordelen van via via werving op de site businessinsider.com.

 

[([002_RBIAdam-image-1279433.jpeg])]

Volgende keer in Mediascan: waarom je referral recruitment-programma niet werkt. Vijf problemen en oplossingen rondom deze programma s.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.