De handigste recruitment apps

1

Innovatie is niet te stoppen en de smartphone is niet meer weg te denken. Handig om een spelletje te spelen in de trein of onderweg te checken wat je kennissen allemaal gedaan hebben. Maar je kunt je telefoon ook prima inzetten voor werving en selectie.

Whatsapp

YoungCapital kondigde groots aan de chat-app in te gaan zetten voor recruitment, maar de app wordt al langer gebruikt voor sollicitaties. Handig, want in plaats van door een grote stapel brieven te ploeteren, kun je nu een reeks korte introductiefilmpjes van sollicitanten bekijken.

Vacaturesites

Verschillende vacaturesites hebben inmiddels een app. Onder andere via apps van Monsterboard, Indeed en de NationaleVacaturebank kun je makkelijk via je telefoon of tablet een vacature plaatsen.

MatchQ

Door onder andere de skillindicator en de gedragsindicator krijg je als recruiter direct een idee van een sollicitant. De games geven een kandidaat de gelegenheid om te laten zien wat hij wel en niet kan en wat zijn ontwikkelpotentieel is. De app berekent aan de hand van algoritmes een succesformule, want naast onderbuikgevoel zeggen statistieken ook een heleboel.

JobTease

De app is vooral bedoeld om jongeren aan het werk te helpen en verbindt sollicitanten en vacatures aan elkaar via locatiebepaling. Als je langs een bedrijf met een vacature komt, krijg je een melding. Voor kleinere bedrijven is dit handig; jongeren zien vacatures van kleine bedrijven vaak over het hoofd omdat de bedrijfsnaam hen niet bekend voorkomt. Je hoeft niet te betalen om een vacature te plaatsen, zoals bij een vacaturebank. Wel moet je feedback geven wanneer je iemand niet aanneemt. Zo leert de jongere wat hij aan zijn sollicitatie kan verbeteren.

LinkedIn

De grote netwerksite heeft ook een app, zodat je in de trein snel op je telefoon of tablet het cv van een aantal sollicitanten kunt bekijken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Aaltje Vincent op

    De @StartMondayApp wordt succesvol toegepast in retail en horeca selectie: de eerste indruk naar voren halen met 15-seconden video.