Behulpzaam gedrag wordt financieel beloond

0

Sollicitanten die zich behulpzaam opstellen richting collega s hebben hoger aanzien bij hun werkgevers en krijgen daardoor gemiddeld ruim honderd euro meer aan startsalaris aangeboden dan sollicitanten die zich vooral op eigen taken richten.

Dat blijkt uit een experiment van psychologen van de Vrije Universiteit in Amsterdam onder Nederlandse werkgevers.

In het experiment moesten potentiële werkgevers fictieve sollicitanten beoordelen voor een vacature ‘administratief medewerker’. Daarbij kregen zij een gefingeerde referentiebrief van de huidige werkgever van de sollicitant. In het experiment gebruikten de onderzoekers twee soorten brieven: in de ene brief lag de nadruk op goed werkgedrag van de sollicitant als behulpzame en onbaatzuchtige collega, terwijl de tweede variant de nadruk legde op goed werkgedrag als individualistische en zelfzuchtige medewerker. Vervolgens moesten de werkgevers de sollicitanten beoordelen op reputatie, voorkeur voor samenwerken, fysieke aantrekkelijkheid en startsalaris.

Uit het onderzoek blijkt dat de behulpzame sollicitant populairder was onder de werkgevers. De werkgevers zagen deze sollicitanten liever samenwerken in een team en zouden hen een hoger startsalaris geven.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.