Bedrijven hebben moeite met werven financieel personeel

0

Bedrijven gaan komend half jaar massaal op zoek naar financieel personeel om nieuwe en vrijgekomen functies in te vullen. De meeste werkgevers hebben echter moeite met het vinden van geschikte kandidaten.

Dat blijkt uit onderzoek onder 200 Nederlandse cfo’s en financieel directeuren uitgevoerd in opdracht van Robert Half.

Accounting en finance kandidaten

Ruim negen op de tien (92%) cfo’s en financieel directeuren geven aan het komende half jaar op zoek te gaan naar nieuwe accounting en finance kandidaten. Dit doen zij voor het invullen van vrijgekomen functies (48%) en nieuwe functies (44%). Deze nieuwe functies zijn onder andere ontstaan door het opstarten van nieuwe projecten, de groei van het bedrijf en het aanboren van nieuwe markten of uitbreiden van het dienstenaanbod.

Geschikt personeel

Negen op de tien (91%) van de cfo’s en financieel directeuren hebben moeite met het vinden van geschikt personeel met de juiste kwaliteiten. Dit ligt volgens cfo’s en financieel directeuren vooral aan het ontbreken van bepaalde vaardigheden, zoals technische (31%) en commerciële en zakelijke vaardigheden (25%). Ook stelt ruim een kwart van de ondervraagden (28%) dat de vraag naar gekwalificeerd professionals groter is dan het huidige aanbod.

Bron: Robert Half

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.