Assessment gebruiken voor branding

0

Het testen van sollicitanten is vaak maar een saaie bedoening. Door er een levensechte, interactieve simulatie van te maken hoopt KPMG twee vliegen in één klap te slaan.

De Canadese divisie van KPMG gebruikt een tool om de vaardigheden en kennis van managementkandidaten te testen. Binnenkort gaat deze tool ook gebruikt worden voor campus recruitment.

Volgens KPMG heeft de tool, naast het vinden van de beste kandidaat, een brandingeffect en zorgt het voor binding van passief geïnteresseerde kandidaten. Met deze tool wordt voorkomen dat kandidaten een saaie test maken en verdwijnt de scheidslijn tussen assessment en branding. 

Talentmanager Bar-Joseph erkent dat, mede als gevolg van de opkomst van sociale media, het werven van personeel verandert. Het draait niet meer om het droog opsommen van vacatures. KPMG zet nu echt in op het proactief aantrekken en benaderen van passief geïnteresseerden. 

Bij het vormgeven van dit proces groeide het besef dat de saaie, standaard psychometrische testen, hier niet bij pasten.  Samen met een leverancier werd vervolgens een simulatie-assessment ontworpen. Om de simulatie de werkelijkheid zo dicht mogelijk te laten benaderen, werden functies uitvoerig geanalyseerd en werden medewerkers ‘geschaduwd’. De simulatie laat nu zien wat iemand te wachten staat als hij of zij voor KPMG komt werken in een specifieke functie, zodat een beter afgewogen beslissing kan worden genomen over of de functie al dan niet past.

De simulatie, die in augustus 2011 live ging, duurt ongeveer een uur. De simulatie vindt voor het sollicitatiegesprek plaats. Recruiters en managers kunnen dan bij dat gesprek teruggrijpen op de resultaten uit de simulatie. 

Ook een dwarsdoorsnede van de KPMG-medewerkers in Canada heeft de simulatie gedaan. Resultaten van kandidaten kunnen daarom afgezet worden tegen de prestaties van de huidige medewerkers.

Personen die de simulatie doen, moeten absoluut niet het gevoel hebben dat ze een test doen. Het draait om het geven van een realistisch beeld van werken bij KPMG, benadrukt Bar-Joseph.

Deze vernieuwende assessment-methode wordt beschreven op het blog ere.net.

 Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.