Anoniem solliciteren in Alphen van de baan

0

De gemeente Alphen aan den Rijn stopt met een proef waarbij sollicitaties voor een baan bij de gemeente anoniem worden behandeld.

Dat heeft een woordvoerster zaterdag gemeld naar aanleiding van een bericht van Binnenlands Bestuur.

Tussen oktober 2009 en 2010 anonimiseerde de gemeente Alphen alle brieven en cv’s van sollicitanten. Hiermee wilde zij de drempel voor allochtone kandidaten verlagen en het gevoel wegnemen dat hun herkomst van invloed zou zijn op de procedure.

Uit een evaluatie blijkt echter dat het effect van anoniem solliciteren op de beleving en het sollicitatiegedrag van nieuwe Nederlanders minimaal is. Sollicitanten van allochtone afkomst die aan de evaluatie hebben meegewerkt, stellen dat de anonimiteit toch verdwijnt bij het eerste gesprek.

Eerder schoten ook Nijmegen en het Amsterdamse stadsdeel Westerpark het anoniem solliciteren al af.

Tijdens de proeven werden naam en afkomst van de sollicitanten onherkenbaar gemaakt. In Nijmegen leidde dit anonimiseren van de brieven tot een hoop administratieve rompslomp en ook hier bleef het effect zeer beperkt. Datzelfde gold voor Amsterdam.

Het experiment met anoniem solliciteren was een initiatief van Guusje ter Horst, voormalig burgemeester van Nijmegen en voormalig minister van Binnenlandse Zaken. Nijmegen gold als proeftuin voor het eventueel landelijk invoeren van anoniem solliciteren bij de overheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.