Onderwerp: Recruitment

Recruitment, werving en selectie, omvat het hele proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van werknemers voor de organisatie. Er zijn vele wervingsmiddelen en –kanalen om je vacature te verspreiden. Denk aan advertenties, evenementen, headhunters, uitzendbureaus, UWV of via via. Maar ook recruitment via social media groeit enorm.

Hoe kunt u het beste werven en selecteren? Wat zijn aandachtspunten in het sollicitatiegesprek? Hoe gaat u om met referenties? Volg deze pagina en blijf op de hoogte van recruitment.

Xperthr college over recruitment

Gusta Timmermans

De arbeidsmarkt is in korte tijd zo krap geworden dat je als werkgever heel aantrekkelijk moet zijn om nog de juiste mensen aan te kunnen trekken.

Tijdens het XpertHR College op 17 oktober praat ik u een uur bij over innovatief werven en selecteren. Want hoe positioneert u uzelf als een topwerkgever en hoe zorgt u voor een optimale kandidaatervaring?
Gusta timmermans, recruitmentexpert

Meld u aan

whitepaper over recruitment

Op zoek naar meer achtergrond en verdieping? Lees ook onze whitepaper.

Artikelen over het onderwerp recruitment

Blog
BlogDe 2 voor- en nadelen van digitaal onboarden

Nu de meeste bedrijven voorzichtig weer beginnen met af en toe een dag op kantoor werken ontstaat de vraag: wat doen we met de onboarding van onze nieuwe medewerkers? Menig bedrijf heeft de onboarding maandenlang opgeschort. Andere bedrijven hebben deze volledig gedigitaliseerd. Wat de voor- en nadelen van digitaal onboarden zijn, staan hier op een rijtje.

Recruitment
4 tips voor HR: starten met Employer Branding en Recruitment Marketing

Employer branding en recruitment marketing, twee termen waar je als recruitment, HR en marketing niet meer onderuit kunt. Als je er nog niets of weinig mee doet herken je vast de onrust dat je er mee moet beginnen. En als je er wel al wat mee doen herken je de onrust waarschijnlijk ook, doe ik het wel goed of zit ik wel op het juiste pad? Interim recruiter Kim Werensteijn heeft 4 tips voor HR. Lees de blog!

Recruitment
Onboarding slim gedigitaliseerd

HR zette het afgelopen jaar extra stappen, en dat kan XpertHR niet zomaar voorbij laten gaan. Freek Bosse van chemiebedrijf BASF nomineerde Talent Manager Kirsten Pegels voor HR XpertHR van 2019. En dat is zij geworden!

Blog
BlogOnboarding: een goed begin is het halve werk

Hoewel onboarding steeds vaker wordt genoemd als belangrijk HR item, kom ik regelmatig tegen dat een nieuwe medewerker na het arbeidsvoorwaardengesprek niets meer hoort tot de eerste dag. En dat de nieuwe medewerker na de eerste dag aan zichzelf wordt overgelaten. Alle goede bedoelingen ten spijt.

Blog
BlogWerven als tinder: zo swipen kandidaten voor jou naar rechts!

Werven is een beetje als tinderen geworden. Hoe zorg je ervoor dat ze bij jou naar rechts swipen? Daarvoor moet de eerste indruk goed zijn. Vooral nu de arbeidsmarkt gespannen is, kandidaten meer keuze dan ooit hebben en ze kritisch zijn. Met name jongeren die een (bij)baan zoeken verwachten een snelle reactie en willen zonder veel ‘gedoe’ aan de slag.

Recruitment
Zo krijgt modebedrijf zestig nationaliteiten bij elkaar

Recruiter Kobi Ampoma  ziet zichzelf als een migrant die kansen heeft gekregen. Bij het moederbedrijf van de kledingmerken Tommy Hilfiger en Calvin Klein geeft hij die aan jong talent. Hij is een van de weinige donkere recruiters, merkte hij laatst op een bijeenkomst in Boedapest.

Recruitment
Talentenpaspoort vergemakkelijkt recruiten én talentmanagement

Kunt u vertellen waar u goed in bent? Het antwoord op deze vraag bestaat vaak uit maximaal drie talenten. Een talentenpaspoort kan het functionele talentmanagement- of recruitmenttool zijn voor professionals. Zo komen medewerkers achter al hun talenten en zien werkgevers dat ze werkelijk een huis vol aan talenten hebben.

1 2 3 24