5 tips om van een sollicitant merkambassadeur te maken

1

Sollicitanten zijn niet alleen potentiële werknemers, maar ook toekomstige klanten en potentiële ambassadeurs van een organisatie. Dit is belangrijk om je te realiseren bij het inrichten van een sollicitatieprocedure. Daarom vijf tips om van je sollicitant een merkambassadeur te maken.

  1. Deel informatie over het bedrijf. Geef die informatie een menselijk gezicht: door middel van bijvoorbeeld klantbeoordelingen en video’s van werknemers.
  2. Wees helder bij het omschrijven van het proces. Informeer de sollicitant bijvoorbeeld over de reactietermijn. Benader sollicitanten persoonlijk, ook na een afwijzing.
  3. Geef een snelle reactie, laat bijvoorbeeld binnen zeven dagen weten of iemand wel of niet is uitgenodigd.
  4. Maak, waar het kan, onderscheidende profielen. Selecteer vacatures voor bijvoorbeeld professionals, starters en studenten. Dat zorgt er voor dat relevante vacatures direct bij de juiste kandidaat belanden.
  5. Richt je procedure specifiek in voor studenten  dit zijn mogelijke werknemers van de toekomst. Door deze vroegtijdig aan je te verbinden is de zoektocht naar kwalitatief goed personeel in een later stadium kleiner.
Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie