3 online manieren voor werving en selectie

0

Manieren van digitaal werven met online screening, assessments en video-sollicitatie winnen terrein. Wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je een keuze?

In een snel groeiende arbeidsmarkt biedt digitaal werven HR veel mogelijkheden, vindt Jeen Westra. Hij is business manager bij de HR Appstore, een online platform met een aanbod aan HR software en diensten. ‘Niet alle HR professionals zijn er al aan gewend om online diensten aan te kopen, maar het biedt veel voordelen. Denk aan een tijd- en kostenbesparing’, zegt Westra. ‘Daarbij werkt het ook efficiënter. Zo zijn ze bij Hunkemöller erin geslaagd om met behulp van video-solliciteren een efficiënt en effectief proces te creëren dat zorgt voor een ‘on brand’ interview ervaring.’

Valkuilen

Maar die digitale wereld biedt ook valkuilen, want het aanbod is enorm. Dus hoe maak je de juiste keuze? ‘Wees je bewust van data security en privacy, want je werkt met persoonsgegevens. Ik zie steeds vaker HR software vanuit het buitenland met vertaalde programma’s, maar controleer goed of de HR software ook werkt volgens onze privacy regels’, waarschuwt Westra. Zijn HR Appstore heeft het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk dat HR-professionals verzekert van belangrijke zaken zoals veiligheid, duidelijke prijzen en zorgvuldige omgang met privacy. ‘Lees ook goed de algemene voorwaarden, zodat je weet wat je aanschaft.’

Welke mogelijkheden zijn er wat betreft digitaal werven en selecteren en hoe maak je een keuze? Hieronder lichten we de mogelijkheden van screening, assessments en video-solliciteren uit.

Screening

In de hoop om die felbegeerde baan binnen te slepen, proberen sommige sollicitanten zich zo voordelig mogelijk te presenteren. Werkervaring en kennis op het CV worden soms overdreven of er wordt zelfs gelogen over behaalde diploma’s of opgedane werkervaring. Om dit te voorkomen, kun je vooraf onderzoek doen naar je kandidaat. ‘Denk bijvoorbeeld aan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor werknemers in de zorg. Wil je zeker zijn dat iemand in het verleden geen fraude heeft gepleegd? Zet dan een screening in’, zegt Westra. ‘Welke screeningmethode je kiest, is afhankelijke van de behoefte van jouw organisatie. Een diplomacheck of VOG kan bij de meeste aanbieders van screeningmethodes. Maar wil je diepgaander onderzoek, dan is Screenen.com misschien passender voor jouw organisatie, omdat zij rechercheurs in dienst hebben om gedegen onderzoek te doen naar de achtergrond van jouw kandidaat.’

Deze software bieden screening aan:
Screenen.com
CVmonitor Enterprise
CVmonitor MKB

Assessments

Met een assessment kun je objectief beoordelen of een kandidaat de benodigde competenties bezit voor de functie. Steeds vaker kan dit getoetst worden met een digitale toets. ‘Naast een IQ test heb je binnen HR te maken met veel meer zaken die je wilt toetsen. Hoe past iemand binnen het team, wat zijn de leidinggevende kwaliteiten van een kandidaat en wat wil diegene bereiken in zijn of haar carrière? Ook hier geldt dat het assessment moet passen bij jouw organisatie. Daarnaast kijk je natuurlijk naar de prijs. In onze HR Appstore kun je bij veel aanbieders een maand lang gratis gebruik maken van de diensten, dus maak een account aan en probeer vrijblijvend een product uit onze store,’ zegt Westra.

De volgende leveranciers  bieden assessments aan:
MatchQ Assessments
– Daarnaast komen eelloo (voorheen Meurs HRM) en Bright Language taalassessments binnenkort beschikbaar

Video-solliciteren

Ook video-solliciteren raakt steeds meer ingeburgerd als manier van digitaal werven. ‘Stel je zoekt iemand voor een receptiefunctie, dan kun je via een video-sollicitatie direct kijken of iemand representatief is en een goede uitstraling heeft’, zegt Westra. Hij ziet dat het gebruik van een video-interview steeds vaker wordt ingezet, bijvoorbeeld om een goede voorselectie te maken. Ook hier zijn de mogelijkheden legio. Zo is er HR software waarmee je meerdere kandidaten eenzelfde vraag kunt sturen of iedereen live kunt interviewen.

Deze software maakt video-solliciteren mogelijk:
MatchQ Video Pitch
Cammio Video Recruitment

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.