Onderwerp: Recruitment

Recruitment, werving en selectie omvat het hele proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van werknemers voor de organisatie. Er zijn vele wervingsmiddelen en –kanalen om je vacature te verspreiden, denk aan advertenties, evenementen, headhunters, uitzendbureaus, UWV of via via. Maar ook recruitment via social media groeit enorm, niet alleen via LinkedIn maar ook via andere online platformen. Hoe pak je dat praktisch aan? En dan volgt het selectieproces: wat zijn aandachtspunten in het sollicitatiegesprek, hoe ga je om met referenties. Volg deze pagina en blijf op de hoogte over recruitment.

Artikelen over het onderwerp recruitment

Blog
Blog‘Tijd voor een nieuwe aanpak in recruitment!’

Het inzetten van (chat)bots, candidate persona, recruitment software en employer branding. Termen die niet meer zijn weg te denken in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Toch vernieuwt het selectieproces nauwelijks, signaleert Willemijn Boskma. Tijd voor een nieuwe aanpak in recruitment!

Recruitment
Hier moet je op letten bij een sollicitatieprocedure

De Sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) geeft HR aanbevelingen over het gebruik van internet en openbare digitale bronnen. 3 aandachtspunten voor het werving- en selectieproces en de sollicitatieprocedure.

Recruitment
Meer aandacht voor onboarding in LUMC

Hoe zorg je dat al die medewerkers goed worden ingewerkt en op de hoogte raken van de normen en waarden waar jij als organisatie voor staat? Het LUMC vernieuwde haar onboardingprogramma en introduceerde een speciale app. HR adviseur Anja van Geet legt uit.

Recruitment
Zo voer je effectief sollicitatiegesprekken

In sollicitatiegesprekken maken we slechte keuzes omdat we onszelf niet genoeg kunnen wegcijferen en vertrouwen op methoden die bewezen niet effectief zijn. Hier enkele tips om op een goede manier sollicitatiegesprekken te voeren.

Recruitment
Hoe recruit je strategische denkers?

Binnen bedrijven is steeds meer strategische denkkracht gewenst. En niet alleen van de directie, maar in héél de organisatie. De vraag is: hoe krijg je die strategische denkers nou precies binnen?

Recruitment
Laat teams weer presteren met… neurodiversiteit!

Iedereen weet inmiddels dat diversiteit zorgt voor beter presterende teams. Maar de meeste bedrijven beperken diversiteit tot geslacht en culturele achtergrond. Zakenblad Forbes hield onlangs een pleidooi voor meer neurodiversiteit in teams.

Recruitment
Mis niet de boot bij recruitment!

Recruitment loopt hopeloos achter, althans dat is de mening van steeds meer kenners. Achterlopende recruitment leidt tot slechte matches (of zelfs helemaal geen matches) en nodeloze verspilling.

Recruitment
Twee nieuwe functietitels aan kop in HR-top-10

Weleens van een HR Administrator en HR Officer gehoord? Deze functietitels staan dit jaar voor het eerst boven vacatures voor medewerkers van personeelszaken. Vacaturesite Indeed stelde op verzoek van XpertHR Actueel een top-10 samen van de snelst groeiende HR-banen. Directeur Benelux Sander Poos raadt aan: ‘Vermijd woorden die voor verwarring zorgen.’ 

1 2 3 21