Onderwerp: Recruitment

Recruitment, werving en selectie omvat het hele proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van werknemers voor de organisatie. Er zijn vele wervingsmiddelen en –kanalen om je vacature te verspreiden, denk aan advertenties, evenementen, headhunters, uitzendbureaus, UWV of via via. Maar ook recruitment via social media groeit enorm, niet alleen via LinkedIn maar ook via andere online platformen. Hoe pak je dat praktisch aan? En dan volgt het selectieproces: wat zijn aandachtspunten in het sollicitatiegesprek, hoe ga je om met referenties. Volg deze pagina en blijf op de hoogte over recruitment.

Artikelen over het onderwerp recruitment

Recruitment
Hier moet je op letten bij een sollicitatieprocedure

De Sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) geeft HR aanbevelingen over het gebruik van internet en openbare digitale bronnen. 3 aandachtspunten voor het werving- en selectieproces en de sollicitatieprocedure.

Recruitment
Laat teams weer presteren met… neurodiversiteit!

Iedereen weet inmiddels dat diversiteit zorgt voor beter presterende teams. Maar de meeste bedrijven beperken diversiteit tot geslacht en culturele achtergrond. Zakenblad Forbes hield onlangs een pleidooi voor meer neurodiversiteit in teams.

Recruitment
Mis niet de boot bij recruitment!

Recruitment loopt hopeloos achter, althans dat is de mening van steeds meer kenners. Achterlopende recruitment leidt tot slechte matches (of zelfs helemaal geen matches) en nodeloze verspilling.

Recruitment
Twee nieuwe functietitels aan kop in HR-top-10

Weleens van een HR Administrator gehoord? De functietitel staat dit jaar voor het eerst boven vacatures voor medewerkers van personeelszaken. Dat geldt ook voor de term ‘HR Officer’. Vacaturesite Indeed stelde op verzoek van XpertHR Actueel een top-10 samen van de snelst groeiende HR-banen.

1 2 3 41