Onderwerp: Recruitment

Recruitment, werving en selectie, omvat het hele proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van werknemers voor de organisatie. Er zijn vele wervingsmiddelen en –kanalen om je vacature te verspreiden. Denk aan advertenties, evenementen, headhunters, uitzendbureaus, UWV of via via. Maar ook recruitment via social media groeit enorm.

Hoe kunt u het beste werven en selecteren? Wat zijn aandachtspunten in het sollicitatiegesprek? Hoe gaat u om met referenties? Volg deze pagina en blijf op de hoogte van recruitment.

Xperthr college over recruitment

Gusta Timmermans

De arbeidsmarkt is in korte tijd zo krap geworden dat je als werkgever heel aantrekkelijk moet zijn om nog de juiste mensen aan te kunnen trekken.

Tijdens het XpertHR College op 17 oktober praat ik u een uur bij over innovatief werven en selecteren. Want hoe positioneert u uzelf als een topwerkgever en hoe zorgt u voor een optimale kandidaatervaring?
Gusta timmermans, recruitmentexpert

Meld u aan

whitepaper over recruitment

Op zoek naar meer achtergrond en verdieping? Lees ook onze whitepaper.

Artikelen over het onderwerp recruitment

Recruitment
Talentenpaspoort vergemakkelijkt recruiten én talentmanagement

Kunt u vertellen waar u goed in bent? Het antwoord op deze vraag bestaat vaak uit maximaal drie talenten. Een talentenpaspoort kan het functionele talentmanagement- of recruitmenttool zijn voor professionals. Zo komen medewerkers achter al hun talenten en zien werkgevers dat ze werkelijk een huis vol aan talenten hebben.

Recruitment
5 vragen over een goed werving- en selectieproces

Hebt u het webinar over innovatie recruitment gekeken? In dit artikel beantwoordt recruitmentexpert Gusta Timmermans de vragen die tijdens het webinar zijn gesteld. Over omgang met kandidaten en een aantrekkelijke werkgever worden.

Recruitment
Gemeente Zaanstad pioniert met divers personeelsbeleid

Twee vacatures bij de gemeente Zaanstad staan ook op de website van een headhunter. Die doet zijn best om kandidaten te vinden met een cultureel diverse achtergrond. Zaanstad geeft als een van de eerste gemeenten prioriteit aan een gevarieerd personeelsbestand.

Recruitment
Download: Wervingsstrategie voor HR

Vacatures stijgen en het aantal werklozen daalt. De markt belooft dus een kandidatenmarkt te worden. Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf zich in deze krapper wordende arbeidsmarkt kan onderscheiden?

Recruitment
Bankmedewerker of korporaal is ook welkom in de zorg

’s Heeren Loo is de eerste zorginstelling die bij Defensie aanklopt voor personeel. Sinds juli 2018 hebben tien medewerkers er een leerwerkplek. Directeur HRM Ellen Boonen heeft meer organisaties op het oog, maar: ‘Er is nog koudwatervrees.’ 

Blog
BlogZo neemt UWV de loondoorbetaling tijdens ziekte over

Als een sollicitant valt onder de no-riskpolis, dan neemt UWV de loondoorbetaling tijdens eventuele ziekte (deels) over. De moeite waard om uit te zoeken of een sollicitant onder deze regeling valt als hij vertelt dat hij een arbeidshandicap heeft.

Recruitment
‘Kijk verder dan het cv, wie heeft echt zin in de baan?’

Selecteer nieuwe collega’s ook op hun werkhouding en wilskracht. ‘Een sprankeling in de ogen is essentieel’, zegt Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talent Management aan de Nyenrode Business Universiteit. En selecteer kandidaten ook op werkhouding en wilskracht. Tweede interview met een hoogleraar over de zoektocht naar nieuw talent.

1 2 3 23