Onderwerp: Recruitment

Recruitment, werving en selectie omvat het hele proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van werknemers voor de organisatie. Er zijn vele wervingsmiddelen en –kanalen om je vacature te verspreiden, denk aan advertenties, evenementen, headhunters, uitzendbureaus, UWV of via via. Maar ook recruitment via social media groeit enorm, niet alleen via LinkedIn maar ook via andere online platformen. Hoe pak je dat praktisch aan? En dan volgt het selectieproces: wat zijn aandachtspunten in het sollicitatiegesprek, hoe ga je om met referenties. Volg deze pagina en blijf op de hoogte over recruitment.

Artikelen over het onderwerp recruitment

Recruitment
Download: met deze tips wordt u een aantrekkelijke werkgever

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, robotisering, kunstmatige intelligentie, flexibilisering, vergrijzing: talloze ontwikkelingen hebben een grote invloed op de arbeidsmarkt. Hoe trekt HR de juiste mensen aan? Lees de tips van recruitmentexpert Gusta Timmermans.

Arbeidsmarkt
3 tips voor het proces na een selectiegesprek

Het selectiegesprek speelt een belangrijke rol bij het vinden van geschikt personeel. Maar is het handelen na een sollicitatiegesprek niet net zo belangrijk? Recruitmentexpert Gusta Timmermans geeft voor deze belangrijke fase drie tips.

Arbeidsmarkt
6 tips voor het aantrekken van geschikt personeel

De arbeidsmarkt trekt aan en verschillende kandidaten zijn op zoek naar een plek in uw organisatie. Toch is het niet makkelijk om dat plekje met de juiste kandidaat te vullen. Recruitmentexpert Gusta Timmermans helpt professionals met praktische vragen voor een succesvol selectiegesprek.

Blog
Blog‘Tijd voor een nieuwe aanpak in recruitment!’

Het inzetten van (chat)bots, candidate persona, recruitment software en employer branding. Termen die niet meer zijn weg te denken in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Toch vernieuwt het selectieproces nauwelijks, signaleert Willemijn Boskma. Tijd voor een nieuwe aanpak in recruitment!

Recruitment
Hier moet je op letten bij een sollicitatieprocedure

De Sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) geeft HR aanbevelingen over het gebruik van internet en openbare digitale bronnen. 3 aandachtspunten voor het werving- en selectieproces en de sollicitatieprocedure.

Recruitment
Meer aandacht voor onboarding in LUMC

Hoe zorg je dat al die medewerkers goed worden ingewerkt en op de hoogte raken van de normen en waarden waar jij als organisatie voor staat? Het LUMC vernieuwde haar onboardingprogramma en introduceerde een speciale app. HR adviseur Anja van Geet legt uit.

Recruitment
Zo voer je effectief sollicitatiegesprekken

In sollicitatiegesprekken maken we slechte keuzes omdat we onszelf niet genoeg kunnen wegcijferen en vertrouwen op methoden die bewezen niet effectief zijn. Hier enkele tips om op een goede manier sollicitatiegesprekken te voeren.

Recruitment
Hoe recruit je strategische denkers?

Binnen bedrijven is steeds meer strategische denkkracht gewenst. En niet alleen van de directie, maar in héél de organisatie. De vraag is: hoe krijg je die strategische denkers nou precies binnen?

Recruitment
Laat teams weer presteren met… neurodiversiteit!

Iedereen weet inmiddels dat diversiteit zorgt voor beter presterende teams. Maar de meeste bedrijven beperken diversiteit tot geslacht en culturele achtergrond. Zakenblad Forbes hield onlangs een pleidooi voor meer neurodiversiteit in teams.

Recruitment
Mis niet de boot bij recruitment!

Recruitment loopt hopeloos achter, althans dat is de mening van steeds meer kenners. Achterlopende recruitment leidt tot slechte matches (of zelfs helemaal geen matches) en nodeloze verspilling.

1 2 3 21