Re-integratie tijdens bijstand, meer kans op werk

1

Mensen in de bijstand die hulp krijgen, bijvoorbeeld met een sollicitatietraining, hebben meer kans op het vinden van werk. Blijkt uit onderzoek van het CBS.

Van de bijstandontvangers die gebruik konden maken van een zogeheten re-integratievoorziening vond vorig jaar ruim 22 procent een baan. Van de uitkeringsgerechtigden die zulke hulp niet kregen kon 8 procent weer aan de slag.

Gemeenten beslissen of iemand een re-integratievoorziening krijgt. De criteria verschillen over heel Nederland. Het gaat dan niet alleen om sollicitatietrainingen, maar ook regelingen waarbij de baan is inbegrepen, zoals loonkostensubsidie of participatieplaatsen.

In totaal kon 42 procent van alle bijstandsontvangers in 2014 gebruikmaken van een vorm van re-integratieondersteuning, dat zijn ruim 172.000 mensen. Het blijkt dat de voorziening over het algemeen iets vaker wordt ingezet voor jongere mensen, voor mannen en voor mensen die nog niet zo lang in de bijstand zitten. Er is niet onderzocht of de uitstromers uit de bijstand hun baan daarna ook weer snel verloren of dat ze nog steeds aan de slag zijn.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. wij bieden sinds kort een persoonlijke profielanalyse in combinatie met twee coachingsgesprekken aan welke uit transitie kunnen worden bekostigd.
    dit geeft een client snel inzicht in de eigen werksterkten en in wat dit voor haar/hem kan betekenen bij het betreden van de arbeidsmarkt.
    deze vorm zou ook voor langdurige bijstandgerechtigden een goed middel zijn om een nieuwe pitch te vormen.
    informatie nodig ruudsensen@toproc.nl