7 miljoen voor ‘foute’ vakantiedagen

0

Minister Asscher reserveert 7 miljoen euro om werknemers te vergoeden die door een fout van de overheid te weinig vakantiedagen kregen toebedeeld.

Er kwamen zo’n 1200 claims binnen waarmee het agentschap SZW op korte termijn aan de slag gaat, meldt Asscher aan de Tweede Kamer. Het verschil in de opbouw van vakantiedagen geldt voor arbeidsongeschikte medewerkers.

Arbeidsongeschikt en vakantiedagen

Volgens de Nederlandse wet bouwden arbeidsongeschikte werknemers tot 1 januari 2012 alleen vakantiedagen op over de laatste zes maanden van hun dienstverband. Maar volgens de Europese richtlijn hebben werknemers recht op vakantiedagen over de gehele periode van hun dienstverband, of zij nu arbeidsongeschikt zijn of niet.

In september stelde de Hoge Raad al twee werknemers in het gelijk. Zij spanden een zaak aan tegen de Staat omdat zij door hun arbeidsongeschiktheid beperkt vakantiedagen opbouwden. De Hoge Raad bepaalde dat zij die dagen vergoed moeten krijgen.

Bron: ANP

Lees ook: Vaste vakantiedagen schrappen scheelt bedrijven veel geld en Meer arbeidsongeschiktheid door psychische dan fysieke klachten

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.