4 praktijkvoorbeelden waarin HR liefdevol te werk gaat

0

Het is bijna Valentijnsdag, een mooi moment om uw werknemers eens extra in het zonnetje te zetten. Om u op een idee te brengen hoe u dat kunt doen, maakten we een selectie met ideeën van HR-collega’s die eerder op XpertHR Actueel zijn gepubliceerd. 

  • Speciaal voor Valentijnsdag plaatsen we de hele week artikelen en interviews over relaties op de werkvloer en liefdevol omgaan met medewerkers. Lees alle artikelen hier >>>

Zorg voor verrassingen

Hoe kunnen we onze medewerkers nog gelukkiger maken? Die vraag stelde Jolanda de Brauw van HR-dienstverlener Compagnon zichzelf. Het resultaat is een ‘Happy Team’ dat al vanaf 2016 verrassingsacties houdt. Denk aan een lach-workshop, een handgeschreven nieuwsjaarskaart en een relax-pakket.

Meer weten? Lees hier het praktijkvoorbeeld >>>

Geef sollicitant een warm welkom

Ook wat betreft werving en selectie zijn er handige tips om met wat extra aandacht te werk te gaan. Tamara Rood is Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar 2017 en geeft advies: ‘Laat de kandidaat voelen hoe blij jij bent met zijn komst. Bijvoorbeeld door te zeggen: ‘Wat fijn dat je er bent!’. De sollicitatiecommissie kan een kandidaat ook laten ophalen door een van de toekomstige collega’s. ‘Nóg leuker, hem welkom heten bij de receptie. ‘Hoi Martin, ik stond al op je te wachten, super dat je er bent!’ Dat kost nauwelijks extra tijd en de toon is gezet.’

Meer weten? Lees hier de tips van Tamara Rood >>>

Regel een bedrijfsuitje

Met het hele team naar Sint-Petersburg. Samen Russisch karaoken, wodka proeven en naar de Hermitage. Google maar eens op ‘Incentive-trips’ en er komt een lange lijst met gespecialiseerde reisbureaus tevoorschijn. Zij promoten uitjes met bestemmingen als Lapland, Cuba, Milaan en zelfs Oman. Met een bedrijfsuitje kunnen bedrijven het teamgevoel bevorderen, toptalent aan zich binden en medewerkers iets teruggeven voor hun toewijding en inzet. Ook voor klanten en relaties zijn stedentrips of sportieve reisjes te boeken.

Hoe werkt dit? Lees het praktijkvoorbeeld van communicatiebureau Galsnost die op reis ging naar Sint-Petersburg >>>

Fietsen op de werkvloer

Het grafisch bedrijf Zalsman was in 2017 het Vitaalste Bedrijf van Nederland. In hun kantoor in Zwolle staan 28 stabureaus met fietsen en medewerkers krijgen gezondheidschecks en begeleiding van een persoonlijke coach. Een investering met een hoog prijskaartje, maar ze krijgen er flexibele, fitte medewerkers voor terug, zo vertelt HR-adviseur Leonie Fidder.

Welke tips heeft Fidder voor HR-collega’s? Lees het interview >>>

Lees meer over:

Over Auteur