Wilders: alleen AOW-leeftijd is breekpunt

2

De PVV is bereid concessies te doen om te kunnen regeren met andere partijen. Slechts op één punt valt er niet te praten: de AOW-leeftijd moet wat PVV-leider Geert Wilders 65 jaar blijven.

Dat zegt hij in een interview maandag in De Telegraaf.

Roeptoeteren

‘Ik kan niet met iedereen regeren. Maar als we alleen gaan roeptoeteren aan de zijkant en nooit bereid zijn concessies te doen, zullen we nooit regeren. Dan blijven we de eeuwige oppositiepartij en slinken we straks weer net zo hard als de SP. Dus daarom zijn we bereid deals te sluiten. Op één punt na: handen af van de AOW’, aldus Wilders.

Volgens Wilders hoeft er niets te worden treuggedraaid. ‘Het wetsvoorstel voor de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar is nog niet door de Kamer. Het kabinet is nu demissionair, dus het gaat in de ijskast. Het moet gewoon niet worden ingevoerd.’

Het eventuele besluit om de AOW-leeftijd niet te verhogen, zal niet kunnen rekenen op enthousiaste reacties van partijen als CDA en VVD. Toch denkt Wilders dat niet over alle onderwerpen zoveel verschil van mening zal zijn. ‘Wij willen net als zij ook fors bezuinigen op overheidsuitgaven, op ontwikkelingshulp, op het ombuigen van linkse hobby’s. Op die punten is het verschil veel minder groot. Wij komen ook niet aan de hypotheekrenteaftrek en willen ook geen 60-procenttarief.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Wilders is dus nu reeds aan het kontdraaien. Hoe denkt hij dan de grondwet en andere democratische wetten/regels te kunnen wijzigen om zijn “populistische hobbies’ te kunnen realiseren? Denk daarbij aan de kopvoddentax, Islamieten in de knie schieten, Islamieten eruit gooien etc. De pvv kan alleen regeren als zij bestaande regels drastisch gaat omgooien.

  2. jammer dat dit een breekpunt kan worden, hier zijn ze het al zoooooooo over eens. Maar waarom niet de aow koppelen aan je arbeidsverleden zoals ook de ww? dat je bij 40 of 45 jaar arbeidsverleden van je aow kunt gaan genieten? think out of the box!! dan heb je ook gelijk de stratenmaker die met 16 is begonnen op 56 of 61 in de aow terwijl iemand die tot 30 heeft gestudeerd omdat hij daar wel de mogelijkheden toe had tot 70 of 75 door kan gaan!