VVD: versnelde stijging AOW-leeftijd

4

De VVD wil in 2018 een AOW-leeftijd van 67 jaar. Dat staat in het vrijdag gepresenteerde concept-verkiezingsprogramma van de partij. In het Lenteakkoord gaat deze in 2023 pas naar 67 jaar.

Het schrappen van de vergoeding voor onbelaste reiskostenvergoeding, is in het vrijdag gepresenteerde concept-verkiezingsprogramma van de VVD geen sprake.
Werken moet goedkoper worden door een lastenverlichting van 5 miljard euro. De arbeidskorting wordt verhoogd.

De partij wil dat de komende vier jaar 24 miljard euro wordt bezuinigd op overheidsuitgaven om de overheidstekorten weg te werken. De duur van de WW-uitkering moet verkort worden.

In het programma ligt de focus op het sterker maken van de economie en het saneren van overheidsfinanciën. De VVD is voor een kleinere overheid, die ondanks de ingrepen van het kabinet-Rutte nog steeds te groot bevonden wordt. Lees het programma ‘Niet doorschuiven maar aanpakken’ op de website van de VVD.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Begrijpelijk dat de AOW leeftijd omhoog moet. Maar geef wel de kans om je hierop voor te bereiden! Voor diegene die bijvoorbeeld gedwongen door reorganisatie met prepensioen zijn gegaan, is deze lange onzekerheid een ramp! Vaak zijn dit burgers die vanaf jonge leeftijd al werken en bij reorganisatie uiteindelijk in overleg met de werkgever gekozen hebben voor prepensioen in plaats voor een ww uitkering, omdat je boven je 60ste toch niet meer aan het werk komt!

  2. Maak de 12e de PVDA de grootste zodat de sterkste schouders de zwarste lasten zullen dragen. Rutte slaat door en heeft geen oog meer voor het leger werklozen dat zich aandient a.g.v. graaien aan de top

  3. Jammer dat er van die niet inhoudelijke reacties worden gegeven. Vaak ook nog vanuit een rudimentair gevoel. Daarnaast ook volstrekt onjuist.

    Ik begrijp de frustratie, dat dan wel weer.

  4. 35 jaar AOW premie betaald (komen nog 5 jaar bij) om de huidige gepensioneerden AOW te laten ontvangen, geen enkel probleem mee. AOW premie betalen is een plicht, daar staan rechten tegenover.Moet ik niet pas op mijn 68 AOW ontvangen.
    Dit is pure diefstal door politici, met hun Balkenende norm salaris. Zijn politici dan toch criminelen?