Verjaardag straks ingangsdatum AOW

6

Vanaf volgend jaar krijgt iemand voor het eerst AOW op de dag dat hij of zij de pensioenleeftijd bereikt.

Nu gaat de AOW nog in op de eerste dag van de maand waarin de pensioenleeftijd bereikt wordt.

Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten. De maatregel is onderdeel van een pakket bezuinigingen uit het regeerakkoord en levert ongeveer 60 miljoen euro per jaar op.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

6 reacties

 1. Bill Admiraal op

  En zo schraapt ons kabinet de centjes bij elkaar, makkelijk geld en snel gevonden. Nu nog een beleidsvisie!

 2. John Brugger op

  Wanneer gaat dan je pensioen in, ook op je verjaardag? of als nog de eerste van de maand? en als je de maand niet rond komt, wie leeg er wat bij?

 3. Flauwekul, kan natuurlijk nooit ’n eenzijdige actie van ’n kabinet zijn!
  Dat gaat wel even om meer dan die twijfelachtige besparing van 60 milj

 4. Anne Banck, XpertHR op

  Veel pensioenregelingen gaan in op de eerste van de maand. Dit betekent dat je een periode tot je verjaardag geen AOW hebt. Hetzelfde geldt voor mensen die een uitkering hebben, zoals zoals WW, ZW, WIA en Anw. Deze regelingen zullen allemaal moeten worden aangepast om aansluiting te hebben op de AOW.

 5. @ John Brugger
  Mij dunkt dat de overheid wel enige zelfredzaamheid mag verwachten van haar burgers. Het grootste gedeelte van de mensen wie dit zal treffen weet dit ruim van te voren. Daar kan dus voor gespaard worden. We hebben het hier over maximaal 30 dagen inkomen. Het is gewoon verstandig financieel beleid om minimaal een maandsalaris op de spaarrekening te hebben staan voor onvoorziene kosten. Zelfs van de bijstand kan worden gespaard, sterker nog, er wordt van ontvangers van een bijstandsuitkering verwacht dat zij reserveren voor grote uitgaven.

  Deze besparing verdient uiteraard geen schoonheidsprijs, maar het is vrij eenvoudig om de gevolgen te verzachten voor mensen in uw en mijn omgeving die hiermee op korte termijn geconfronteerd worden en hierop niet berekend zijn. Nodig de bijna-jarige bijvoorbeeld uit voor een vervroegd verjaardagsdiner.

  Er moet nu eenmaal bespaard worden, laten we gewoon met z’n allen de schouders eronder zetten en voor elkaar zorgen waar mensen dit niet zelf kunnen. Dit hoeft echt niet altijd op de overheid neer te komen.

 6. Ongelooflijk word ik volgend jaar 65 en dan word ik ineens gekort voor bijna een maand aow.
  Mag ik dan een maand langer doorwerken.
  Ik denk dat mijn baas daar niet blij mee zal zijn