‘Verander de huidige pensioencommunicatie ’

0

De huidige pensioencommunicatie moet op de schop, vindt hoogleraar Henriëtte Prast. ‘Communiceer in termen van levensstandaard in plaats van in bedragen in euro’s, zo zorg je dat het onderwerp meer gaat leven.’

Dat zegt Henriette Prast tijdens een radio-uitzending over pensioen georganiseerd door XpertHR Actueel in samenwerking met Nationale Nederlanden. Prast is lid van de Eerste kamer namens D’66 en als hoogleraar aan de universiteit Tilburg gespecialiseerd in Gedragseconomie.

Huidige pensioencommunicatie

‘We proberen al lange tijd mensen te bereiken met informatie over het sparen van pensioen, maar dat lukt niet zoals we hopen’, zegt Prast. Volgens de hoogleraar is het de vraag of we pensioencommunicatie goed doen door te informeren in termen van eurobedragen. ‘We bereiken medewerkers beter als we vragen wat ze willen doen als ze met pensioen zijn. Willen ze in eenzelfde huis blijven wonen of nog met vakantie gaan? Als je vraagt in termen van geld weet men het vaak niet, maar als je de vraag anders stelt heeft men wel ideeën.’

Podcast pensioen

Wat kan er volgens Prast nog meer verbeteren in de huidige pensioencommunicatie? Beluister de podcast (ongeveer 10 minuten):

Wat weet jij over pensioen? Test je pensioenkennis

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.