Pensioenkorting geldt ook voor politici

1

Wanneer het pensioenfonds ABP moet korten op de pensioenen van ambtenaren, zal er ook worden gekort op de pensioenen van ministers en parlementariërs.

Dat is het gevolg van een wijziging van de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers waarmee de ministerraad vrijdag akkoord is gegaan.

De nieuwe regeling is nodig vanwege de verhoging van de AOW-leeftijd die volgend jaar ingaat. De pensioenleeftijd verschuift dan met een maand, om in de jaren daarna geleidelijk te stijgen tot 66 jaar in 2019 en 67 jaar in 2023. De hogere pensioenleeftijd gaat ook voor politieke ambtsdragers gelden.

Het kabinet regelt daarnaast dat een eventuele korting op ABP-pensioenen doorwerkt in de pensioenen voor politieke ambtsdragers. Zij zijn niet bij het ABP verzekerd, maar krijgen hun pensioen betaald uit de schatkist. 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Tja, politici krijgen hun pensioen betaald uit de schatkist……… dus zij betalen geen pensioenpremie, maar krijgen pensioen van ons belastinggeld…… hmmm….. vreemd……, misschien moeten zij ook een overwegen om bij te dragen in het betalen van pensioenpremies…..