Pensioeningreep scheelt half miljoen AOW’ers

0

Door de verhoging van de AOW-leeftijd wordt de aanwas van het aantal gepensioneerden de komende jaren met ongeveer ruim een half miljoen ouderen vertraagd.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekendgemaakt.

Het CBS is aan het rekenen geslagen, nadat de Eerste Kamer vorige week had ingestemd met de geleidelijke verhoging van de AOW-leeftijd van 65 jaar naar uiteindelijk 67 jaar in 2023. Als deze pensioeningreep niet wordt genomen, zou het aantal AOW’ers met ongeveer 1,1 miljoen groeien naar ruim 3,8 miljoen in 2025 ten opzichte van begin dit jaar.

Zodra de AOW-leeftijd in 2023 op 67 jaar is aanbeland, stijgt deze volgens het CBS verder door de koppeling aan de toenemende levensverwachting van Nederlanders. Volgens de aangenomen plannen kan de AOW-leeftijd van 67 jaar met maximaal 3 maanden per jaar stijgen. Het CBS gaat op basis van de huidige bevolkingsprognoses er ook vanuit dat de AOW-leeftijd in 2025 uitkomt op 67 jaar en 6 maanden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.