Pensioenfonds Helvoet een van de veertien

0

Pensioenfonds Helvoet is ook een van de veertien fondsen die mogelijk moeten overgaan tot korten van de pensioenen.

Het fonds voert binnenkort daarover overleg met De Nederlandsche Bank, (DNB) zo heeft het dinsdag laten weten.

In het herstelplan dat het pensioenfonds eerder had ingediend, is de mogelijkheid opgenomen de pensioenen met 4 procent te korten. DNB heeft het fonds vorige week benaderd voor nader overleg over de voortgang die is geboekt met het op orde brengen van de buffers.

De dekkingsgraad van het pensioenfonds lag eind juni op 96,5 procent. Volgens het herstelplan moest die op die datum 92,2 procent bedragen. Het gaat met het herstel dus wel de goede kant op, aldus het pensioenfonds.

Het bedrijfspensioenfonds van rubberfabriek Helvoet heeft 220 deelnemers, 398 gewezen deelnemers en 322 gepensioneerden.

Nu ook dit fonds zich heeft gemeld, zijn inmiddels tien van de veertien fondsen bekend die binnenkort met DNB moeten praten over het mogelijk korten van pensioenen. De grootste daarvan is het pensioenfonds van de Metalelektro PME. Verder gaat het om de SPOA, (Stichting Pensioenfonds Apothekers), het pensioenfonds voor medewerkers in het notariaat BPF, het notarieel pensioenfonds SNPF, het bedrijfstakpensioenfonds voor de verf- en drukinktindustrie, de stichting pensioenfonds GITP, het Nutreco Pensioenfonds, en de pensioenfondsen van Total en Ballast Nedam.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.