Pensioen in zicht?

0

Staat er in de cao of arbeidsovereenkomst niks over het eindigen van de arbeidsovereenkomst als de pensioenleeftijd in zicht komt? Dan gebruik je een ontslagaanvraag.

Wanneer gebruik je de ontslagaanvraag?

Een ontslagaanvraag gebruik je om toestemming te vragen aan het UWV als je de arbeidsovereenkomst op wilt zeggen vanwege het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Let op!

In september 2012 zijn de Beleidsregels ontslagtaak UWV gewijzigd. Dit betekent dat het UWV niet meer automatisch een ontslagvergunning verleent vanwege het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Zeg je een arbeidsovereenkomst met een pensioengerechtigde werknemer op en wil je daarna een tijdelijke arbeidsovereenkomst met de werknemer aangaan? Daarvoor krijg je geen toestemming van het UWV.

Op onze pagina Pensioen lees je meer over wet- en regelgeving en ontwikkelingen die met dit onderwerp te maken hebben.

Lees ook: ‘Voorbeeld beëindigingsovereenkomst door pensioen‘ en ‘Checklist beëindiging arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden

 

Meer weten?Op XpertHR.nl lees je uitgebreidere informatie en voorbeelddocumenten, checklists enz.
XpertHR.nl is dé HR Antwoordbank. Geïnteresseerd? Vraag een demonstratie aan op XpertHR.nl of bel (020) 515 9123.
Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.