Meer pensioenfondsen geven openheid

0

De pensioenfondsen van de apothekers, de notarissen, de verfindustrie en van dierenvoerbedrijf Nutreco gaan binnenkort met De Nederlandsche Bank (DNB) praten over het mogelijke korten op de pensioenen.

Dat staat donderdag op de websites van de fondsen te lezen.

Apothekerspensioenfonds SPOA liet woensdag al weten op het lijstje van DNB te staan. Het fonds heeft een dekkingsgraad van 80,6 procent. Dat is ver beneden de wettelijk vereiste 105 procent. SPOA heeft ongeveer vierduizend deelnemers.

Donderdag kwam ook het bedrijfstakpensioenfonds voor de Verf- en Drukinktindustrie met het nieuws naar buiten dat het een van de veertien fondsen is dat op de lijst van DNB staat. Ook dit fonds zit met een dekkingsgraad van 86,6 ver onder de norm en heeft ongeveer 2400 deelnemers.

De Stichting Notarieel Pensioenfonds meldt eveneens op de website geconfronteerd te zijn met de maatregel die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) afgelopen week aankondigde. De dekkingsgraad van het fonds bedroeg eind juli 91,3 procent.

Ook het pensioenfonds van diervoedingsbedrijf Nutreco is benaderd door DNB. Het fonds heeft ongeveer vierduizend deelnemers en had in juli een dekkingsgraad van 87,7. Voorzitter Harrie Penders benadrukte niet te weten of het fonds ook daadwerkelijk gaat snijden in de pensioenen. Net als bij de andere noodlijdende fondsen, volgen er eerst nog gesprekken met DNB of er nog andere manieren zijn om de dekkingsgraad weer op orde te krijgen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.