Meer inzicht in je pensioen

1

Stichting Towers Watson PPI mag van de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten starten met een premiepensioeninstelling. Werknemers krijgen dan meer inzicht in hun pensioen in relatie tot hun gewenste inkomen, nu en later. Er is namelijk een groeiende vraag naar onderscheidende pensioenoplossingen voor organisaties in de grootzakelijke markt.

“Het bieden van persoonlijk pensioen-inzicht is in onze ogen essentieel voor een goede pensioenregeling,” zegt Jan Kloet, voorzitter bestuur Stichting Towers Watson PPI. Verschillende professionele partijen werken daarbij nauw samen in één stichting onder leiding van een onafhankelijk bestuur en raad van toezicht.

Pensioen op maat
De oplossingen van Towers Watson PPI zorgen voor een pensioen op maat zonder dat de werknemer zich bezig hoeft te houden met ingewikkelde beleggingskeuzes. Het gaat om een type pensioenregeling dat zich volledig afstemt op de situatie van een individuele werknemer. Het is een collectieve vorm van vermogensbeheer, waarbij Towers Watson PPI voor iedere werknemer automatisch een optimale beleggingsmix samenstelt en onderhoudt.

Duidelijke taal
Centraal staat individuele communicatie in heldere taal, in de euro’s (koopkracht) van nu en die inspeelt op het toekomstig inkomsten- en uitgavenpatroon van de werknemer.

Congres ‘Zicht op pensioenen’
Wat zijn de wijzigingen in het pensioenstelsel? Welk voordeel heeft dit voor jou en je medewerkers? Het antwoord krijg je op het congres ‘Zicht op pensioenen’. We vertellen je wat je echt móet weten. In één dag ben je op de hoogte van de actuele stand van zaken en weet je hoe het nieuwe pensioenstelsel ervoor staat.  Je krijgt inzichten en handvatten om het met beide handen aan te pakken in je organisatie.

Wanneer: 11 maart 2014
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw

Lees ook: ‘Korten dreigt voor pensioenfondsen’ en ‘Vier vragen over verlaging pensioenopbouw’

Bron: Towers Watson

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Benjamin Spies op

    Als het wijzigen van een pensioenregeling aan de orde is, lijkt me dit een interessante optie om te onderzoeken. Het houd rekening met de wensen jongere/oudere, collectief en individueel en maakt gebruik van onafhankelijke professionals.