Klijnsma introduceert nieuw pensioenfonds

0

Staatssecretaris Klijnsma van SZW introduceert een nieuw soort pensioenfonds: het algemeen pensioenfonds (APF). Dit wordt een extra mogelijkheid voor het onderbrengen van een pensioenregeling naast de bestaande beroeps-, bedrijfstak- en ondernemingspensioenfondsen.

Wat het APF onderscheidt van andere pensioenfondsen, is de nieuwe mogelijkheid om verschillende pensioenregelingen te bundelen. Hier zitten voordelen aan vast die in het belang zijn van de deelnemers, zoals het  beperken van bestuurlijke lasten, vermogensbeheer- en uitvoeringskosten.

De pensioensector heeft de afgelopen jaren gevraagd om een alternatief voor het onderbrengen van een pensioenregeling. Een APF mag meerdere pensioenregelingen uitvoeren en is dus niet beperkt tot een bepaalde sector, maar moet wel gescheiden vermogens aanhouden. Net als bij bestaande pensioenfondsen is het bestuur verantwoordelijk voor een goede  belangenafweging van de verschillende betrokken partijen.

De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies naar de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.