Klijnsma hakt nog geen knoop door over nieuw pensioenstelsel

1

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) vindt het nog te vroeg om een knoop door te hakken over een nieuw pensioenstelsel.

Dat zei de staatssecretaris zondag in een gesprek bij WNL op Zondag. Ze reageert hiermee op een ontwerpadvies van de Sociaal-Economische Raad (SER), dat zaterdag verscheen.

Persoonlijk pensioenpotje
De SER onderzoekt een variant van het pensioenstelsel waarbij werknemers een persoonlijk pensioenpotje moeten gaan opbouwen. De doorsneepremie, waardoor jongeren meebetalen aan de oudedagsvoorziening van ouderen, zou daarbij verdwijnen.

Collectieve setting
De staatssecretaris vindt dat er inderdaad goed moet worden gekeken of een meer persoonlijk potje “in een collectieve setting” een optie is. Ze vindt het desondanks te vroeg om een knoop door te hakken over een nieuw pensioenstelsel.

“Het is nogal wat om van ons huidige stelsel naar het nieuwe komen. We zijn nog helemaal niet zo lang aan het praten”, stelt Klijnsma. Een herziening van het pensioenstelsel vraagt om grote ingrepen, en dat kost tijd, aldus de staatssecretaris.

Lees alles over pensioenwijzigingen in het Dossier Pensioenwijzigingen 2015

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. K.J.C. van der Zijde op

    De PvdA staatssecretaris houdt geen rekening met het feit dat de oudere werknemers in meerderheid geen idee hebben wat zij wil veranderen. Meer dan 80% snapt er nu al niets meer van. Daarmee is zij het vertrouwen in haar partij: opkomen voor de werknemers, volledig aan het ondergraven. Ook het regeerakkoord verplicht de PvdA helemaal niet om verdergaande concessies te doen, dus voor mij is het een raadsel waarom ze voor de muziek uit loopt. De PvdA partijraad zou haar naar haar motieven moeten vragen. Gelukkig ben ik SP stemmer!