Kamp wil hogere AOW-leeftijd niet eerder

0

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil de AOW-leeftijd niet eerder verhogen van 65 naar 66 jaar dan in 2020, zoals in het pensioenakkoord met werkgevers en de vakbeweging is afgesproken.

Dat zei Kamp woensdag in de Tweede Kamer in reactie op D66´er Wouter Koolmees.

Koolmees wees erop dat na publicatie van nieuwe, sombere economische vooruitzichten het Centraal Planbureau (CPB) stelde dat het eerder verhogen van de AOW-leeftijd zou kunnen helpen. Maar de minister zei ,,niet de minste behoefte´´ te hebben om het pensioenakkoord open te breken.

Kamp stelde dat aan het akkoord een ,,lange voorgeschiedenis” aan onderhandelingen met sociale partners vooraf is gegaan. Volgens hem moet nu alle energie worden gestoken in de uitwerking van de afspraken over de hogere pensioenleeftijd, die nodig is om de stijgende kosten van een groeiend aantal ouderen op te vangen en genoeg mensen actief op de arbeidsmarkt te houden.

Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer