John

0

In onze fabriek in de East Midlands werd ik door de HR Officer aangesproken. John, een medewerker van één van de productieafdelingen, had haar nogal terneergeslagen benaderd omdat hij overwoog ontslag te nemen vanwege fysieke problemen.

Er was geen uitgebreide historie in ziekteverzuim, waardoor de hele kwestie voor mij nieuw was. Ik vroeg naar zijn leeftijd en het antwoord was 63. Vervolgens vroeg ik hoe lang hij werkzaam is op deze afdeling en het antwoord was verbazingwekkend& Sinds 1961 is deze man aan het werk op een snijafdeling voor blikverpakking. John is begonnen op zijn 15e en is nu 48 jaar in dienst!

Later sprak ik zijn teamleider en zijn verhaal was eveneens opzienbarend. Zes maanden geleden begon deze teamleider te werken op de afdeling. Hij had nog geen inzicht in de technische details van de snijmachines en de proceseigenschappen. John was direct op hem afgestapt en heeft hem met veel enthousiasme vertrouwd gemaakt met alle zaken die van belang waren.

Dus John is een medewerker die niet alleen het langste dienstverband heeft van al onze fabrieken in Europa maar is ook nog eens tot op de laatste dag gelukkig met zijn werk in een eenvoudig productieproces.

En nu spijt het hem ontslag te moeten nemen omdat hij fysieke klachten heeft& Wat een verhaal! Uiteraard hebben wij geregeld dat hij op medische gronden met pensioen kan gaan. Deze week eten we voor zijn vertrek allemaal taart en krijgt hij het respect dat hij verdient na zo n indrukwekkend dienstverband!

Sjoerd-Jaap Schaaf is Human Resource Director bij een
internationaal bedrijf in het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.