Terugkijken: HR Journaal over ‘Het nieuwe pensioen’

0

Het HR Journaal van donderdag 11 oktober stond in het teken van ‘Het nieuwe pensioen’. Speciale gast is Sjaak Zonneveld, directeur van BrightPensioen, een pensioenaanbieder voor iedereen die zijn of haar pensioen zelf wil regelen.

Sjaak Zonneveld

Het grootste deel van de werknemers blijft niet tot hun pensioen hetzelfde werk doen en verandert daarbij ook weleens van sector. Dat betekent dat zij niet altijd onder hetzelfde pensioenfonds binnen één sector vallen. Volgens Sjaak Zonneveld past het huidige pensioenstelsel daarom niet meer bij de huidige, flexibele arbeidsmarkt. Tijdens het HR Journaal op 11 oktober sprak hij over het belang van pensioen en de nieuwe pensioenmogelijkheden.

Sjaak Zonneveld nam gedurende zijn carrière vier sabbaticals en hij noemt deze steevast een tussenpensioen. Dit geeft hem zoveel energie dat hij ervan overtuigd is tot zijn 80ste te kunnen doorwerken. Hij schreef er een boek over: ‘Reis rond de wereld in je beste jaren’. Hij is van mening dat het logischer is om werken en pensioen op een andere manier te organiseren dan gebruikelijk. Door zijn boek kwam hij in aanraking met BrightPensioen, een pensioenaanbieder voor iedereen die zijn of haar pensioen zelf wil of moet regelen. Tijdens de uitzending gaf hij handvatten aan HR en vertelde hij meer over ‘Het nieuwe pensioen’.

HR Journaal over pensioen

Het HR Journaal is een online webinar. Deelname aan het HR Journaal is gratis. Wel moet u zich aanmelden en registreren zodat u een link ontvangt om het webinar terug te kijken.

Kijk terug

 

Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.