Hoogleraar Jaap Paauwe nieuwe columnist P&Oactueel

2

Prof. dr. Jaap Paauwe, hoogleraar Organisatie en Personeel aan de Universiteit van Tilburg, is de nieuwe columnist van P&Oactueel.

In zijn eerste column, die volgende week dinsdag verschijnt in het januarinummer van P&Oactueel, reikt Paauwe een oplossing aan voor het twistpunt tussen werkgevers en werknemers over het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd van 65 naar 67. Voor de AOW is de leeftijdsstrijd intussen gestreden, voor de pensioenleeftijd zal die strijd de komende tijd gevoerd worden.

‘Het is natuurlijk onzinnig en ouderwets om nog steeds uit te gaan van absolute leeftijdsgrenzen’, vindt Paauwe. ‘Of het nu om de AOW gaat of om aanvullende pensioenen, laten we dat gewoon flexibel maken, al naar gelang iemands unieke eigen situatie.’ De concrete oplossing die Paauwe hiervoor heeft, leest u in zijn column in het januarinummer.

Nog geen abonnement op het P&Oactueel magazine? Neem nu een abonnement. HR-professionals komen in aanmerking voor een kosteloos abonnement.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

 1. Henk Duijn, arbeids- en organisatiepsycholoog op

  De summiere tekst waarmee dit artikel wordt aangehaald “accepteert” een nauwelijks flexibele AOW-leeftijd met zeer vage uitzonderingsregels, maar
  geeft vervolgens aan dat flexibele leeftijdsgrenzen (voor werk en pensioen) een oplossingsrichting kunnen vormen voor toekomstig handelen.
  Hierbij wordt voorbij gegaan aan het feit dat AOW en pensioen sterk aan elkaar zijn gerelateerd.

 2. Roelfien Munnikes op

  In uw column geeft u aan dat het voor de mensen met zwaardere beroepen het eenvoudigst is om de pensioenopbouw van 1.75 naar 2.25% te stellen. Daarmee belast u hen onevenredig ten opzichte van de lichtere beroepen die weliswaar langer doorwerken maar dus ook meer opbouwen.
  Als men wil dat er mensen in de zwaardere beroepen werkzaam willen zijn, moeten we dat juist waarderen met een betaalbaar pensioen op een redelijke leeftijd. Nu verzwaart u de zware beroepen.