Halve finale HR Talent of the Year

0

Woensdag 30 oktober vindt de halve finale van HR Talent of the Year plaats in het Da Vinci Theater van Afas. Na de nominatieronde waarin Young Professionals een visiedocument schreven op de vraag ‘ Hoe kan HR participeren in het maatschappelijke debat?’ selecteerde de jury de twaalf beste kandidaten.

Halve finale
Op het programma van de halve finale staan een assessment en een pittig gesprek met de juryleden. De studenten strijden tijdens de halve finale in groepjes tegen elkaar met een business case die zij moeten maken. Voor zowel de studenten als de young professionals worden door de jury bij beoordeling bepaalde criteria toegepast (zie kader). Verder staat er een workshop over Medewerkers van de Toekomst op het programma en zal dagvoorzitter Eva Helmond de kandidaten bij elkaar brengen door interactie en prikkelende ‘energizers’ gedurende de dag.

  • Opleiden en ontwikkelen van medewerkers wordt ook wel Human Rescource Development (HRD) genoemd. HR heeft een belangrijke rol bij het aanbieden van de opleidings- en leertrajecten die binnen een organisatie. Deze moeten in lijn liggen met de visie, de missie, de doelen, de performancecriteria en de strategie van de organisatie en het gedrag van de organisatie. Ook is opleiden nauw verbonden met andere HR-instrumenten zoals competentie- en talentmanagement. De goede begeleiding vanuit leidinggevenden is bij een opleiding essentieel: denk aan voorbespreken en voorbereiden, de voortgang van het leerproces doorspreken en een nabespreking. Op deze pagina lees je ook over het persoonlijk ontwikkelingsplan (pop), vormen van leren en blended learning. Bekijk het dossier >>>
Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.