Gebruikers tevreden over mijnpensioenoverzicht.nl

0

Nederlanders zijn zeer positief over mijnpensioenoverzicht.nl. Uit onderzoek door Intomart/GFK blijkt dat de website voldoet aan de toenemende behoefte bij het publiek aan meer duidelijkheid over hun pensioen en AOW.

Mijnpensioenoverzicht.nl biedt voor het eerst een totaalbeeld van de AOW en het via het werk opgebouwde pensioen. Ruim tachtig procent van de ondervraagden noemt de website – vier maanden na de lancering – ‘relevant, overzichtelijk en goed toegankelijk’.

Op 6 januari ging de site mijnpensioenoverzicht.nl live. Uit het onderzoek door Intomart/GFK blijkt niet alleen dat Nederlanders de website als zeer nuttig ervaren, maar ook noemen zij mijnpensioenoverzicht.nl ‘objectief, betrouwbaar en eenvoudig.’ Een op de vier ondervraagden heeft de website inmiddels bezocht. 65 procent heeft wel eens gehoord van mijnpensioenoverzicht.nl. Voor de categorie 56 tot 65 jarigen ligt dat percentage op 86 procent. Nog steeds raadplegen dagelijks acht tot tien duizend bezoekers mijnpensioenoverzicht.nl.

Mijnpensioenoverzicht.nl is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van de Stichting Pensioenregister, waarin circa 500 Nederlandse pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank zijn vertegenwoordigd. Met de site komt de pensioensector tegemoet aan de wens van de overheid dat elke Nederlander op eenvoudige wijze inzicht krijgt in zijn pensioen en AOW. De functie van mijnpensioenoverzicht.nl is puur informatief, zodat mensen met één druk op de knop weten hoe ze ervoor staan. Ook kan men raadplegen hoeveel nabestaandenpensioen er is voor de partner na overlijden. Niet te zien is wat men zelf bijvoorbeeld via een koopsompolis nog geregeld heeft.

De site is een uitvraagsysteem en geen database. De informatie wordt tijdelijk opgehaald uit de systemen van de betreffende pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en -verzekeraars) en de Sociale Verzekeringsbank. Het inloggen gebeurt met DigiD. Daarmee is de privacy gegarandeerd. Na het raadplegen worden de gegevens op de website weer gewist.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.