Dekkingsgraad pensioenfondsen verder omlaag

0

De dekkingsgraad van diverse grote pensioenfondsen is in het tweede kwartaal verder weggezakt onder het door De Nederlandsche Bank (DNB) verplicht gestelde minimumniveau van 105 procent.

Dat bleek uit donderdag gepubliceerde kwartaalberichten van het pensioenfonds Zorg en Welzijn en de fondsen van Metaal en Techniek (PMT) en de Metalektro (PME).

De dekkingsgraad, die aangeeft of het vermogen van een fonds groot genoeg is om aan de toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen, daalde het sterkst bij Zorg en Welzijn. Bij dat fonds, met ruim 2,3 miljoen (oud-) werknemers veruit het grootste van de drie, zakte de dekkingsgraad tot 99 procent. In het eerste kwartaal voldeed Zorg en Welzijn met 109 procent nog aan de norm van DNB.

Bij PMT, dat ruim een miljoen deelnemers heeft, zakte de dekkingsgraad van 98 procent tot 91 procent. Bij PME, circa 680.000 deelnemers, zakte de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen met 6 procentpunt tot 93 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.