Dekkingsgraad ABP nog altijd niet verbeterd

0

Het ambtenarenpensioenfonds ABP had eind april een dekkingsgraad van 94 procent. Dat betekent dat de stand niet is veranderd sinds eind 2011 en nog altijd beneden het vereiste niveau ligt. Dat heeft het grootste pensioenfonds van Nederland woensdag bekendgemaakt.

ABP kondigde daarom in februari al een voorgenomen verlaging van de pensioenen aan met 0,5 procent. Daarnaast gaat een tijdelijke opslag op de premie omhoog van 1 naar 3 procent. De verlaging van de pensioenen gaat in vanaf 1 april 2013, maar begin 2013 maakt ABP opnieuw de balans op om te bezien of de verlaging moet worden doorgezet.

 
‘De vraag of de verlaging van het pensioen doorgaat is afhankelijk van de financiële positie aan het eind van dit jaar’, aldus ABP-voorzitter Henk Brouwer.  ‘Om verlaging te voorkomen moet onze dekkingsgraad in de resterende maanden van dit jaar wel flink aantrekken’, zegt hij.  De verplichtingen van het fonds liepen eind vorige maand op tot 275 miljard euro. De bezittingen van ABP hadden toen een waarde van 260 miljard euro.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.