CNV zegt ja tegen pensioenakkoord

0

Vakcentrale CNV zegt ja tegen het pensioenakkoord. Als eerste van de drie vakcentrales heeft het CNV de knoop woensdag doorgehakt.

FNV en MHP nemen de beslissing later deze zomer.

Dat de christelijke vakcentrale instemt met het akkoord, is geen verrassing. Toch stelt het CNV wel drie voorwaarden bij het pensioenakkoord. Zo moet volgens het CNV duidelijk zijn dat jongeren niet onevenredig meer betalen voor de pensioenen van oudere generaties. De vakcentrale zal de komende tijd bezien hoe deze eerlijke verdeling gegarandeerd kan worden.

Daarnaast wil het CNV dat er een hoger percentage 55-plussers aan het werk komt. Hier moeten concrete afspraken over worden gemaakt in cao’s en met werkgevers.

Als laatste voorwaarde wil het CNV dat mensen die een zwaar beroep uitoefenen, gekoppeld aan een groot aantal dienstjaren en een laag salaris, moeten kunnen uittreden op 65 jaar met een AOW-uitkering die gelijkwaardig is aan de AOW-uitkering van vandaag op 65 jaar.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.