Cao-onderhandelingen bij KPN afgebroken

0

De onderhandelingen over een nieuwe cao, sociaal plan en pensioenregeling bij KPN zijn gestrand. De vakbonden kunnen zich niet vinden in de voorstellen van het telecombedrijf over de nieuwe pensioenregeling.

De gezamenlijke vakbonden hebben dit maandag bekendgemaakt.

De voorstellen komen neer op een versobering van de regeling voor nieuwe medewerkers, vinden Abvakabo FNV, Qlix, CNV Publieke Zaak en VPP. ,,De pensioenrisico’s verschuiven op termijn volledig van KPN naar de medewerkers en pensioengerechtigden.”

Het afgelopen jaar hebben de vakbonden en KPN zich uitvoerig over een nieuwe pensioenregeling gebogen. Uitgangspunt daarbij was ,,een gelijkwaardige pensioenregeling met een stevige financiering”. De werknemersorganisaties zeggen dat KPN echter niet bereid is de financiële lasten te dragen.

De vakbonden zeggen nu aan een ultimatum te werken om zo spoedig mogelijk alsnog tot een nieuwe cao en nieuw sociaal plan te komen.

Een woordvoerster van KPN bevestigde desgevraagd dat de onderhandelingen zijn stopgezet, maar wilde niet inhoudelijk reageren.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.