Aandacht voor gevolgen hogere AOW-leeftijd

4

De AOW-leeftijd gaat omhoog en oudere werknemers (60 tot en met 64 jaar) moeten zich gaan voorbereiden op veranderingen.

Die boodschap staat centraal in de campagne waarvoor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag de aftrap heeft gegeven.

Op 1 januari 2013 wordt de AOW-leeftijd met een maand verhoogd. De jaren erna gaat de pensioengerechtigde leeftijd geleidelijk omhoog tot die in 2019 op 66 jaar staat en in 2023 op 67 jaar. De AOW-leeftijd gaat omhoog, omdat het aantal gepensioneerden toeneemt en de kosten van de AOW door steeds minder werkenden moeten worden opgebracht.

Tot en met november wijzen spotjes op radio en advertenties in kranten, mensen erop dat deze veranderingen gevolgen kunnen hebben voor hun persoonlijke situatie. Op www.rijksoverheid.nl/AOW kunnen mensen zelf berekenen per wanneer zij recht op AOW hebben, meldt het ministerie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. correctie op het artikel.

    De AOW-leeftijd gaat vanaf 2013 stapsgewijs omhoog naar 66 jaar in 2019 en 67 jaar in 2023 !

  2. 50+ ers moeten zich al aanpassen, vooral als ze geen werk hebben. Ze zullen ook nooit meer betaald werk gaan krijgen, dus bijstand na 3 jaar WW

  3. petra wijmans op

    Nou,… die bijstand…. die kun je dus ook vergeten als je getrouwd ben met een werkende man, want dan krijg je niets. En als je de pech hebt dat je man van net n? 1950 is wordt er ook geen aow partnertoeslag meer uitgekeerd, met als gevolg..; als je als 50+ wordt ontslagen dan heb je geen inkomen tot je eindelijk 66 bent. dan mag je weer eten als je niet dood bent. En het gekke is dat een alleenwonende aow er meer krijgt uitgekeerd dan een getrouwde aow er die een niet werkende(ontslagen) vrouw heeft. dus met 2 personen moet je rond komen van minder aow dan een persoon. Wie ziet de logica nog?