‘Wettelijk recht op scholing niet nodig’

0

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken vindt het niet nodig het recht op scholing in de wet vast te leggen. Hij zei dat woensdag in de Tweede Kamer in reactie op een pleidooi van D66 en CDADe .

De oppositiepartijen willen dat scholing een wettelijk recht wordt, omdat het opdoen van kennis niet langer ophoudt bij de schoolbanken en een permanent proces moet worden.

Maar volgens Asscher worden werkgevers er binnenkort al voldoende toe aangezet te zorgen voor scholing van hun personeel. Een wetsvoorstel over de hervorming van de arbeidsmarkt dat hij vorige week naar de Kamer stuurde, bevat hierover allerlei bepalingen.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg toonde zich niet tevreden over het antwoord. Hij gaat toch proberen het recht op scholing in de wet te regelen, kondigde hij aan. CDA-Kamerlid Pieter Heerma overweegt een motie over een individueel scholingsbudget voor werknemers.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.